U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   V O O R P A G I N A
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Dossier Clickfonds

Tóth breekt met uitzendbureau om deal justitie

Door onze redacteur JOOST ORANJE
AMSTERDAM, 22 MAART. Sylvia Tóth heeft al haar functies bij het uitzendbedrijf Content en de Belgische eigenaar Creyf's opgegeven. Ze kan zich niet verenigen met het besluit van Creyf's om een transactie aan te gaan met justitie in de voorkenniszaak waarin de onderneming verwikkeld is. In een gisteren uitgegeven verklaring zegt Tóth dat zij het "onjuist en niet acceptabel" vindt dat de president-commissaris van Content, A. Maas en twee directeuren, niet in de transactie worden betrokken. De drie worden door justitie als verdachten gezien en vallen buiten de deal, die alleen voor de rechtspersoon geldt.

Tóths motivatie heeft bij Creyf's tot verbazing geleid. "Een deal voor de directeuren was onbespreekbaar voor justitie en is tot voor kort nooit door mevrouw Tóth als eis gesteld om te tekenen", aldus bestuursvoorzitter M. van Hemele. De transactie ondervond de afgelopen weken weerstand van de drie Nederlandse commissarissen van Content, onder wie Tóth en Maas. Volgens Van Hemele waren zij echter al "lange tijd" op de hoogte van de inhoud van de deal. "Toen zij in verzet kwamen, was het te laat."

De transactie houdt in dat Content vervolging afkoopt met een schuldbekentenis en betaling van 3,25 miljoen gulden. Drie miljoen wordt in een fonds gestort dat zal worden beheerd door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Daaruit zullen beleggers worden gecompenseerd die vlak voor de overname van Content door Creyf's in maart 1999 aandelen Content verkochten. Zij kregen achteraf gezien een lage prijs voor hun stukken omdat zij niet wisten van de aanstaande overname.

Een justitiewoordvoerder stelt dat de genoegdoening voor aandeelhouders de belangrijkste reden is geweest de transactie te sluiten. VEB- voorzitter P. de Vries zegt blij te zijn "dat het verzet van Maas niet heeft geleid tot een blokkade". Eerder had De Vries zich kritisch uitgelaten over het feit dat Maas een oordeel moest vellen over een zaak waarin hij zelf verdachte is. De raadsman van Maas wil alleen zeggen dat "de heer Maas niet heeft deelgenomen aan de besluitvorming over de transactie."

NRC Webpagina's
22 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)