U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
24/7 Media Europe ad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Maradona on the WebVoetbal.nl

Maradona niet goed genoeg

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 6 MAART. Diego Maradona had in Nederland kunnen voetballen. De voormalige Argentijnse ster werd op jeugdige leeftijd bij vier clubs aangeboden, maar ze toonden geen interesse.

Dat valt te lezen in de nieuwste editie van voetbaltijdschrift Hard Gras.In nummer 22, getiteld 'Ajax, de joden, Nederland', schrijft journalist Simon Kuper een hoofdstuk over de Rotterdammer Meijer Stad, die samen met Faas Wilkes bij Xerxes speelde. Hij ontmoette na het WK in 1974 op een congres in Kopenhagen een Argentijnse voetbalbestuurder die hem vroeg of hij het talent Maradona bij een Nederlandse club kon onderbrengen. Volgens de bestuurder was Maradona rijp voor het jeugdteam van een grote club.

Meijer Stad, destijds atletiektrainer in het Haagse Zuiderpark, stapte naar het bestuur van FC Den Haag. Maar de club zag niets in de Argentijn. Ook Sparta, Ajax en Feyenoord hadden geen interesse. Een paar maanden later kreeg Stad een kerstkaart van Maradona, waarin de toen 16- jarige speler in het Engels vroeg of Stad nog aan hem dacht. Maradona groeide later uit tot een van de beste voetballers ooit. Stad, die in het concentratiekamp Buchenwald een fusillade overleefde, schreef enkele jaren terug op advies van zijn huisarts zijn memoires.

NRC Webpagina's
6 MAART 2000


( a d v e r t e n t i e s )

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

24/7 Media Europe ad

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)