U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Piloten vluchten uit gekaapt toestel
LONDEN, 9 FEBR. Vier bemanningsleden zijn gisteravond het gekaapte Afghaanse verkeersvliegtuig op het Londense vliegveld Stansted ontvlucht. Drie piloten, onder wie de 54-jarige gezagvoerder en een boordwerktuigkundige, lieten zich om elf uur Britse tijd aan een touw uit een cockpitraam zakken. Er zouden nog negen bemanningsleden aan boord zijn. Een van hen werd later van een trap aan de achterkant van het vliegtuig naar buiten geduwd.

De Grave: defensie EU kost meer geld
DEN HAAG, 9 FEBR. Minister De Grave (Defensie) wil meer geld om te kunnen investeren in de versterkte Europese defensiesamenwerking waartoe de EU-regeringsleiders vorig jaar hebben besloten. Na "jarenlange bezuinigingen" ontbreekt het aan dit geld, terwijl het "tijd wordt de Europese rekening op te maken".

Ministers FPÖ zijn in opspraak
WENEN, 9 FEBR. Nog voordat de nieuwe Oostenrijkse coalitie van FPÖ en ÖVP haar regeringsverklaring heeft afgelegd, zijn twee van de Freiheitliche ministers in opspraak geraakt. Minister van Justitie Michael Krüger blijkt tot deze week een neonazi als parlementair medewerker in dienst gehad te hebben. Minister van Infrastructuur, Michael Schmid, heeft als lid van de regering van de deelstaat Stiermarken het racistische en antisemitische tijdschrift Die Aula gesubsidieerd.

E-mails naar verkeerd adres
ROTTERDAM, 9 FEBR. Klanten van de Internetaanbieder Freeler hebben begin februari grote hoeveelheden vertrouwelijke e-mail-berichten ontvangen die niet voor hen bestemd waren. De e-mails bevatten onder meer vertrouwelijke informatie over bedrijfsstrategieën.

Leids ziekenhuis moet betalen voor gehandicapt kind
DEN HAAG, 9 FEBR. Het academisch ziekenhuis in Leiden moet van de Haagse rechtbank alle extra kosten bij de opvoeding van de zwaar gehandicapte Kelly Molenaar (6) vergoeden. Ook moet het de moeder smartengeld betalen. Volgens de rechtbank heeft een verloskundige van het ziekenhuis zes jaar geleden de moeder ten onrechte geen vruchtwaterpunctie of vlokkentest aangeboden. Daarmee had kunnen worden vastgesteld dat de vrucht een genetische afwijking had.

IVF ook voor lesbische vrouwen
UTRECHT, 9 FEBR. Het is verboden lesbische vrouwen uit te sluiten van een IVF-behandeling (in-vitro-fertilisatie). Uitsluiting van alleenstaande vrouwen is wel toegestaan, mits dat voldoende wordt onderbouwd. Dit concludeert de Commissie Gelijke Behandeling na bestudering van de toelatingscriteria van de dertien klinieken voor IVF.

PvdA alleen in debat infrafonds
DEN HAAG, 9 FEBR. De PvdA staat vooralsnog alleen in haar wens de opbrengst uit verkoop van staatsdeelnemingen rechtstreeks te storten in het Fonds Economische Structuurversterking (FES). Dat bleek gisteren bij de afronding van het debat over dit infrastructuurfonds.

Veel Vara-radiomakers tegen commerciële toekomst
HILVERSUM, 9 FEBR. Een groot aantal medewerkers van de Vara-radio vindt dat de omroep binnen het publieke bestel moet blijven, ongeacht de uitkomst van een onderzoek naar de mogelijkheden voor een commerciële toekomst.


NRC Webpagina's
9 FEBRUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)