U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joegoslavische minister doodgeschoten
BELGRADO, 8 FEBR. In een restaurant in Belgrado is gisteravond de Joegoslavische minister van Defensie, Pavle Bulatovic, vermoord. De dader, die de minister door de ruit van het restaurant doodschoot, ontkwam.

Mesic gekozen tot president Kroatië
ZAGREB, 8 FEBR. Stipe Mesic heeft gisteren de Kroatische presidentsverkiezingen gewonnen. Hij versloeg met 56,21 procent van de stemmen Drazen Budisa. De leider van het kleinste van de twee oppositiecoalities tijdens het bewind van Tudjman - het grootste blok wordt geleid door Budisa en premier Ivica Racan - behaalde uiteindelijk een gemakkelijke overwinning op zijn tegenstander, die al uren voor de bekendmaking van de uitslag zijn nederlaag erkende en Mesic feliciteerde.

Senaat voor werk in deeltijd
DEN HAAG, 8 FEBR. Werknemers krijgen het wettelijk recht om minder of meer te gaan werken. Hiertoe tekende zich vanmorgen in de Eerste Kamer een meerderheid af bij het begin van de behandeling van de wet die werken in deeltijd regelt.

Steeds meer studenten gaan naar HBO
DEN HAAG, 8 FEBR. Het aantal eerstejaars studenten dat aan een van de 55 hogescholen studeert, is dit studiejaar met bijna tien procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

EU-sancties vallen mee
BRUSSEL, 8 FEBR. In de praktijk vallen de sancties die de Europese Unie vorige week tegen Oostenrijk heeft afgekondigd, mee. Zo heeft Portugal als fungerend voorzitter van de Europese Unie de Oostenrijkse minister van Sociale Zaken, Elisabeth Sickl, voor een bijeenkomst met haar Europese collega's in Lissabon uitgenodigd.

Schrijver bekent vermoorden vrouw
GRONINGEN, 8 FEBR. De 62-jarige schrijver Richard Klinkhamer heeft tegenover de Groningse politie bekend zijn 43-jarige vrouw Hannelore in 1991 te hebben doodgeslagen. Vorige week stuitte de bewoner van de toenmalige woning van Klinkhamer en zijn vrouw in het Oost-Groningse gehucht Ganzedijk bij graafwerkzaamheden in zijn tuin op menselijke botresten. Onderzoek wees uit dat ze afkomstig waren van Hannelore Godfrion, de vrouw van Klinkhamer, die in januari 1991 spoorloos verdween.

VN-missie Sierra Leone verdubbeld
NEW YORK, 8 FEBR. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft gisteren ingestemd met een verdubbeling van de vredesmacht in het West- Afrikaanse Sierra Leone. Het aantal manschappen wordt ruim 11.000.

Weer grote farmafusie
NEW YORK, 8 FEBR. Pfizer neemt Warner-Lambert over voor 90 miljard dollar en American Home Products (AHP) blijft met lege handen achter. Dat is de uitkomst van een drie maanden durende overnamestrijd.

NRC Webpagina's
8 FEBRUARI 2000( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)