U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Index op record door Intel

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 15 JAN. Intel, producent van chips voor de computerindustrie, was gisteren de grote smaakmaker bij de Amerikaanse beurs op Wall Street. De koers steeg met meer dan 13 procent na de bekendmaking van goede resultaten in het afgelopen jaar. Intel sloot op een koers van boven de 103 dollar.

De toonaangevende Dow-Jonesindex, die profiteerde van de koersstijging van Intel, sloot op een recordstand van 11.722,98 punten. Dat was een stijging van 1,2 procent. Ook de Nasdaq-beurs, waar veel technologiefondsen worden verhandeld, klom meer dan 100 punten en sloot op een stand van 4064,67.

Beleggers negeerden uitspraken van Alan Greenspan, de voorzitter van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, die in gedekte bewoordingen een renteverhoging aankondigde. Wel reageerden beleggers op het nieuws dat Microsoft-topman en grootaandeelhouder Bill Gates een stapje terug doet en de dagelijkse leiding overdraagt aan Steve Ballmer. Donderdag werd bekend dat Gates zich gaat bezighouden met het ontwikkelen van computerprogramma's en voorzitter wordt van de raad van commissarissen. Een aandeel Microsoft steeg met ruim 4 procent in waarde tot meer dan 112 dollar.

Internetaanbieder America Online (AOL) en uitgever Time Warner, die een megafusie hebben aangekondigd, moesten terrein prijs geven. AOL verloor ongeveer 4 procent op 63 dollar; Time Warner 2 procent op 83 dollar.

NRC Webpagina's
15 JANUARI 2000


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)