U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Millenniumbug veroorzaakt geen problemen
ROTTERDAM, 3 JAN. De millenniumbug heeft niet toegeslagen. Nu van Nieuw Zeeland, Japan en Korea tot aan West-Europa het zakelijke en financiële verkeer weer op gang is gekomen kan veilig worden geconcludeerd dat de gevreesde chaos niet zal uitbreken. Wat er nog aan storingen zal optreden komt niet synchroon en kan worden verholpen zonder dat nationale systemen gevaar lopen.

Schuble na Kohl ook in opspraak
BERLIJN, 3 JAN. In de affaire-Kohl ligt nu ook CDU-voorzitter Wolfgang Schuble onder vuur van de Groenen en de SPD. De groene fractieleider Rezzo Schlauch zei gisteren dat Schuble opheldering moet geven over de herkomst van 1,15 miljoen mark, die midden jaren negentig op een rekening van de CDU/CSU-fractie is beland.

Ex-staatssecretaris Peijnenburg (80) overleden
DEN HAAG, 3 JAN. De vroegere staatssecretaris van Defensie drs. G.H.J.M. Peijnenburg is gisteren op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Wassenaar overleden. De rooms-katholiek Gerard Peijnenburg was de laatste partijloze staatssecretaris op Defensie (1965-'67), speciaal voor de landmacht.

25 kopten dood bij rellen in Egypte
KAIRO, 3 JAN. Bij botsingen tussen moslims en christenen in een dorp in het zuiden van Egypte zijn 25 kopten om het leven gekomen. Volgens een woordvoerder van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zijn 33 personen gewond geraakt.

Explosie Indiase markt: 18 doden
NEW DELHI, 3 JAN. Een zware explosie op een drukke groentemarkt in de Indiase provincie Jammu en Kashmir heeft vanmorgen zeker achttien mensen mensen het leven gekost. Dit heeft de politie bekendgemaakt. Dertig mensen raakten gewond, meldt het Indiase persbureau United News of India. Enkelen van hen zijn er slecht aan toe.

Arthur Lehning (100) overleden
ROTTERDAM, 3 JAN. De Nederlandse anarchist en schrijver Arthur Lehning is in de eerste uren van nieuwjaarsdag op honderdjarige leeftijd in Frankrijk overleden. Lehning, schrijver van essays en herinneringen en bezorger van de verzamelde geschriften van Bakoenin, ontving vorig jaar de P.C. Hooft-prijs.

Subsidie voor Foster Parents
DEN HAAG, 3 JAN. Minister Herfkens van Ontwikkelingssamenwerking heeft besloten aan de Stichting Foster Parents Plan Nederland (FPPN) de status van medefinancieringsorganisatie te verlenen. De minister meent dat Foster Parents voldoet aan de bepalingen voor subsidie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De bestaande medefinancieringsorganisaties, Hivos, ICCO en Novib verzetten zich tegen het besluit.


NRC Webpagina's
3 JANUARI 2000



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)