U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

OM ziet af van vervolging Duchtbatters
ARNHEM, 16 DEC. Er komt geen strafrechtelijke vervolging van militairen die bij de val van de moslim-enclave Srebrenica, in juli 1995, deel uitmaakten van Dutchbat. Het openbaar ministerie in Arnhem heeft dat besloten na een onderzoek naar mogelijk strafbaar gedrag van ex- Dutchbatters.

DNB verwacht oplopende inflatie
ROTTERDAM, 16 DEC. De inflatie in Nederland zal in 2001 oplopen naar 3 procent. Voornaamste reden voor deze excessieve prijsstijging is de verhoging van het btw-tarief met 1 procent, die onderdeel uitmaakt van de belastinghervorming die minister Zalm (Financiën) voorbereidt. Dit schrijft de Nederlandsche Bank.

Koningin viert oudjaar in India
ROTTERDAM, 16 DEC.Koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie gaan voor de millenniumviering met vakantie naar India. De directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst, E. Brouwers, heeft vanmorgen bevestigd dat de familie van 26 december tot 3 januari in India verblijft. Prinses Juliana blijft volgens Brouwers op doktersadvies thuis.

Banen weg bij vakcentrale CNV
AMSTERDAM, 16 DEC. Bij de vakcentrale CNV verdwijnt een onbekend aantal banen als gevolg van een bezuiniging van drie miljoen gulden. Dat is eenzesde van de totale begroting van de vakcentrale, waar nu 180 mensen werken. Het CNV-bestuur sluit gedwongen ontslagen uit. Bij het CNV aangesloten bonden gaan taken overnemen van de vakcentrale.

Japans akkoord over telecomfusie
TOKIO, 16 DEC. Drie Japanse telecommunicatiebedrijven hebben vandaag overeenstemming bereikt over een fusie. Partners zijn het voormalige staatsbedrijf voor internationale telefonie KDD, mobiele telefoniebedrijf IDO en DDI, dochter van hightech onderneming Kyocera.

Werkloosheid met 5.000 gedaald
DEN HAAG, 16 DEC. De werkloosheid is verder gedaald. Het aantal geregistreerde werklozen kwam in september, oktober en november van dit jaar uit op gemiddeld 206.000. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek vanmorgen bekendgemaakt.


NRC Webpagina's
16 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)