U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bestuurder Unico Glorie verlaat HMG
Unico Glorie, directeur radio en televisie van de Holland Media Groep (HMG), stapt per 1 januari op als bestuurder bij het moederbedrijf van RTL4, RTL5 en Veronica. Glorie wil voor zichzelf beginnen.

Japans akkoord over telecomfusie
Drie Japanse telecommunicatiebedrijven hebben vandaag overeenstemming bereikt over een fusie waarmee qua formaat het tweede telecombedrijf van Japan tot stand komt. Fusiepartners zijn het voormalige staatsbedrijf voor internationale telefonie KDD, mobiele telefoniebedrijf IDO en DDI, dochter van high-tech onderneming Kyocera.

Dot.Com
Amazon.com komt naar Nederland. Het symbool van de elektronische handel, de verkoper van boeken en cd's via Internet, gaat in Den Haag zijn Europese hoofdkwartier voor de verwerking van bestellingen vestigen. Dat is goed nieuws voor de werkgelegenheid in de Haagse regio - driehonderd tot vijfhonderd banen - maar betekent het ook de doorbraak van de Internet-economie in Nederland?

Zure appels
Niet met wintersportvakantie geweest (alleen katholieken gaan op vakantie en zeggen: op de eerste plaats) maar gewoon over een drempel gestruikeld, enkel in het gips, twee krukken en ja hoor, wel tien keer per dag, zes weken lang, klinkt het lacherig: Nù al met wintersport geweest? Nee, r. op en houd je mond. Het is zuur maar het duurt slechts een paar weken. Niet zuur maar ronduit schrijnend is het relaas van de 18-jarige Chantal Weijman, brandwondenslachtoffer. "Soms vragen mensen of ik door vuurwerk verbrand ben geraakt, maar dat is niet zo.

Fusie Telia-Telenor op losse schroeven
De Zweedse minister van Industrie, Björn Rosengren, heeft Noorwegen een ultimatum gesteld om te antwoorden op "een concreet voorstel" dat de fusie van hun staatstelecombedrijven Telia en Telenor moet redden. De Noorse minister voor Telecommunicatie, Jostein Fjaervoll, heeft hier echter niet op gereageerd. "Ik heb Fjearvoll tot 2 uur vanmiddag de tijd gegeven om te antwoorden. Als hij dat niet doet, denk ik dat de fusie faalt", aldus Rosengren in de Zweedse krant Dagens Nyheter. Het fusieplan, waartoe vorig jaar besloten was, is al tijden onderhevig aan spanningen. Het jongste conflict betreft de lokatie voor de mobiele telefoniedivisie van de combinatie. Beide partijen willen het kantoor in eigen land. (Bloomberg)


Het hondje Snoopy en zijn vriendjes Charlie Brown en Lucy zullen vanaf 1 januari geen nieuwe avonturen meer beleven. Na vijftig jaar stopt tekenaar Charles Schulz met het maken van de strip Peanuts. Via de officiële website zijn de avonturen van Snoopy en Co. te herleven. De site bevat tevens veel informatie en bezoekers kunnen onder meer hun eigen kerstkaarten maken. (www.peanuts.com)

NRC Webpagina's
16 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)