U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De Schelde: snel steun of werf sluit
VLISSINGEN, 9 DEC. De Koninklijke Schelde Groep in Vlissingen, bouwer van marineschepen, moet sluiten als de overheid het bedrijf niet binnen een half jaar financieel steunt. "De Schelde heeft het Spaans benauwd", zegt topman R. van den Heuvel.

Jaarlijks 20- tot 25.000 keer geweld op straat
DEN HAAG, 9 DEC. Geweld op straat komt in Nederland jaarlijks 20.000 tot 25.000 keer voor. Veertig procent van de daders zijn jongens tussen de 12 en 18 jaar oud. Dit concludeert het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het ministerie van Justitie in zijn rapport 'Geweld: Gemeld en geteld', dat minister Korthals (Justitie) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Franse boycot Brits rundvlees gehandhaafd
De Franse regering heeft gisteravond na urenlang kabinetsberaad besloten het verbod op de import van Brits rundvlees te handhaven. Het risico op verspreiding van de gekkekoeienziekte (BSE) zou te hoog blijven.

Netelenbos wil Schiphol verder laten groeien
DEN HAAG, 9 DEC. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) onderzoekt mogelijkheden om Schiphol de komende tien jaar te laten groeien tot ruim 600.000 starts en landingen per jaar. Nadat minister Pronk (VROM) al had verklaard dat hij een vliegveld in de Noordzee geen realistische optie meer vond, sprak gisteren ook Netelenbos zich in deze zin uit.

Justitie verdenkt diplomaten
ROTTERDAM, 9 DEC. Justitie verdenkt ambassadeur B. Körner en kanselier J. Hendrichs sinds begin deze week van mensensmokkel vanuit Sri Lanka naar Nederland. De smokkel dateert van 1995 en 1996, de periode waarin Körner Nederlands ambassadeur was in Sri Lanka. Minister Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) heeft Körner ontheven van zijn huidige ambassadeurspost in Nigeria.

Serviërs bezetten tijdelijk vliegveld
PODGORICA, 9 DEC. Het Joegoslavische leger heeft gisteren het vliegveld van de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica bezet - tot woede van de Montenegrijnse regering. Vanochtend trok het leger zich terug. Zowel de federale autoriteiten in Belgrado als de regering van Montenegro eisen de controle op over de twee internationale vliegvelden in Montenegro.

Koopkracht vorig jaar fors omhoog
ROTTERDAM, 9 DEC. Nederlandse huishoudens zijn er vorig jaar fors in koopkracht op vooruitgegaan. Gemiddeld steeg de koopkracht met 2,7 procent, tegen 1,5 procent in 1997, 1,3 procent in 1996 en 1 procent in 1995. Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vanmorgen gemeld.

Lek tramtunnel verontrust raad
DEN HAAG, 9 DEC. De Haagse gemeenteraad is ongerust over de voortgang van de bouw van de tramtunnel en de kosten die daarmee zijn gemoeid. Vrijwel alle fracties in de raad vinden het project, dat met vier jaar is vertraagd en circa honderd miljoen gulden meer zal kosten, "schadelijk voor de stad".

Vredesakkoord
NAIROBI, 9 DEC. Oeganda en Soedan hebben gisteren in Kenia een vredesakkoord getekend dat een eind moet maken aan het geweld langs de 400 kilometer lange grens tussen de twee landen.


NRC Webpagina's
9 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)