U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet wil vrije prijzen in het streekvervoer
DEN HAAG, 22 NOV. Het kabinet wil de prijs voor kaartjes in het regionale openbaar vervoer geleidelijk liberaliseren. Dit blijkt uit de Concessiewet Personenvervoer, die het kabinet voor advies naar de Raad van State heeft gestuurd.

Jordanië verbant Hamas-leiders
AMMAN, 22 NOV. Jordanië heeft vier leiders van de fundamentalistisch-islamitische, anti-Israelische Palestijnse beweging Hamas naar de Arabische Golfstaat Qatar verbannen.

Drugsbeleid in Europa liberaler
BRUSSEL, 22 NOV. In de Europese Unie is sprake van een verschuiving in de richting van decriminalisering van het persoonlijk drugsbezit en - gebruik. Dat constateert het Europees Waarnemingscentrum voor Drugs en Drugsverslaving.

Aanklager mag Rwanda niet in
KIGALI, 22 NOV. De hoofdaanklager van het Rwanda Tribunaal, de Zwitserse Carla del Ponte, mag Rwanda niet in. Rwanda heeft haar een visum geweigerd. De VN richtten het tribunaal vijf jaar geleden op om de hoofdverdachten van de genocide in Rwanda te berechten.

Oud-premier Fanfani overleden
ROME, 22 NOV. De Italiaanse oud-premier Amintore Fanfani, een van de sleutelfiguren uit de naoorlogse politiek van zijn land, is zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden.

Van den Brink geweerd uit debat
DEN HAAG, 22 NOV. Minister Brinkhorst (Landbouw) praat niet meer met de Nederlandse Vakbond Varkenshouders, omdat voorzitter van die organisatie, Wien van den Brink, het beleid van de minister vergeleken heeft met etnische zuivering.


NRC Webpagina's
22 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)