U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overnamestrijd nu inzet politieke rel
Bondskanselier Gerhard Schröder en tal van andere Duitse politici zijn afgelopen weekeinde te hoop gelopen tegen het vijandige overnamebod van het Britse Vodafone op Mannesmann in Düsseldorf.

Met ratel en zaklamp over de drempel
De 217 bewoners van twee verzorgingstehuizen in Weert worden voor de millenniumnacht uitgerust met een carnavalsratel en een zaklamp. Daarmee hoeven ze niet in het donker te zitten als de stroom uitvalt en kunnen ze alarm slaan.

Beurssysteem doof voor nieuwe orders
De Amsterdamse effectenbeurs is vanmorgen tweeënhalf uur later dan gebruikelijk begonnen door een technische storing bij de elektronische verwerking van de orders. De AEX-index bleek uiteindelijk nagenoeg onbewogen en noteerde rondom het middaguur een licht winst van 1,07 punt op 608,25 punten.

De wereld houdt niet van Microsoft
Microsoft is een monopolist, oordeelde de rechter. Maar in Seattle, waar het softwarebedrijf zijn hoofdkantoor heeft, heerst woede over de bureaucraten uit Washington en de politieke macht van Californië.

De laatste Hiltermann
Nieuwe omroepmedewerkers moesten vroeger, voordat ze achter een microfoon konden plaatsnemen, in het Hilversumse instituut Santbergen een cursus volgen in het 'presenteren' van teksten. Daar werd hun bijgebracht hoe ze hun stem moesten gebruiken om een tekst effectief over te brengen.


Nog slechts weinig Nederlanders spreken ABN. Het 'Polder-Nederlands' wordt echter steeds vaker gesproken. Maar wat is het voor een taal? Via de pas geopende site Polder-Nederlands wordt dit via een luistertoets en een uitgebreid artikelenarchief uitgelegd. De makers van de site gebruiken de toets tevens als methode om nieuwe Nederlandse accenten te verzamelen. (www.hum.uva.nl/poldernederlands)

NRC Webpagina's
22 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)