U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De waarheid komt in Moskou uit een lab
Moskou heeft geleerd van de Golfoorlog en Kosovo: de waarheid over Tsjetsjenië komt uit een laboratorium waar de correcte formu- leringen worden bepaald.

Intel en Microsoft maken entree in Dow Jones
De technologiegiganten Intel en Microsoft worden per 1 november opgenomen in het Dow-Jonesgemiddelde van de beurs in New York. De maatregel moet ervoor zorgen dat de Dow een betere afspiegeling geeft van het Amerikaanse bedrijfsleven. Het besluit onderstreept het afnemende belang van de 'industrie van de rokende schoorstenen' en de opkomst van de hightech.

Plichtmatig jubileum
Dat de burgers van de DDR op 9 november 1989 massaal optrokken naar de Berlijnse Muur was misschien niet zo heel verrassend: al meer dan twee weken werden zij door de Oost-Duitse regeringsmedia lekker gemaakt met beloften van meer reismogelijkheden, ook naar West-Duitsland. Dat is goed te zien op de dagelijkse herhaling van het Oost-Duitse televisiejournaal van tien jaar geleden, der Aktuelle Kamera, elke nacht op de tv-zender ORB uit Brandenburg.

Kwartaalwinst Compaq valt mee
De Amerikaanse computerfabrikant Compaq heeft in het derde kwartaal van dit jaar een winst behaald van 117 miljoen dollar (242 miljoen gulden), tegen 115 miljoen dollar een jaar eerder. Het resultaat was beter dan analisten hadden voorzien. De omzet nam toe met 5 procent tot 9,2 miljard dollar. Over de eerste negen maanden kwam de winst uit op 237 miljoen dollar tegenover een verlies van 3,5 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg van 20,3 tot ruim 28 miljard dollar.

Devote verwacht recordwinst
Automatiseerder Devote denkt dit jaar de omzet en winst met 80 procent te zullen opvoeren. Eerder ging het beursgenoteerde bedrijf nog uit van 60 procent.

Winstsprong voor Axxicon
De nettowinst van Axxicon (productie van cd-matrijzen) steeg in het derde kwartaal met 55 procent tot 2 miljoen gulden. Voor heel 1999 rekent Axxicon op een nettowinst van 'duidelijk meer' dan 4,5 miljoen bij een omzet van 141 miljoen.

Winstdaling voor Fujitsu
De nettowinst van het Japanse computerfabrikant Fujitsu, partner van het Duitse Siemens, is in het eerste halfjaar van zijn begin april begonnen boekjaar gedaald van 8,4 naar 2,4 miljard yen (47 miljoen gulden). De winstval is veroorzaakt door herstructureringsmaatregelen en tegenvallende verkopen. De omzet steeg van 2,41 naar 2,44 biljoen yen. Het bedrijfsresultaat nam toe van 44,2 tot 63,6 miljard yen.

Weer verlies bij Toshiba
Het Japanse elektronicaconcern Toshiba heeft in het eerste halfjaar een nettoverlies geboekt van 49,2 miljard yen (969 miljoen gulden) tegen een verlies van 6,4 miljard yen vorig jaar. De omzet daalde van 1,6 biljoen yen tot 1,55 biljoen yen. Toshiba wijt de slechte resultaten aan de divisie halfgeleiders.

Biografie Geesink
Op 23 december ligt de biografie van Anton Geesink in de winkel. Onder de titel Tot hier en niet verder! onthult de sportbestuurder en oud-olympisch judokampioen zijn ervaringen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC), het Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sportfederatie (NSF). Het boek van Geesink had eind vorig jaar moeten verschijnen. Dat ging niet door omdat hij als IOC-lid in opspraak kwam.


Binnenkort zal de vriend en biograaf van Ernest Hemingway, A. Hotchner, zijn verzameling manuscripten en brieven van de schrijver doneren aan de Amerikaanse Congresbibliotheek. Hotchner en Hemingway's zoon John zullen woensdagavond vanaf half zeven op de site van ABC News praten over de schrijver en het belang van de donatie. Belangstellenden kunnen vragen aan de twee gasten vooraf indienen via chat. (www.abcnews.go.com)

NRC Webpagina's
27 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)