U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overname kranten stuit op verzet NMa
ROTTERDAM, 19 OKT. De voorgenomen overname van de vijf dagbladen van uitgever VNU in Zuid- en Oost-Nederland door Wegener Arcade stuit op verzet van de kartelautoriteiten. Wegener krijgt door de aankoop in sommige regio's een monopoliepositie. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), de onafhankelijke toezichthouder die de concurrentieverhoudingen bewaakt, gaat onderzoeken of Wegener na de overname niet te sterk wordt, vooral rond Arnhem/ Nijmegen, Zeeuws Vlaanderen en Twente. Dat heeft de NMa gisteren bekendgemaakt. Uiteindelijk kan de toezichthouder de overname verbieden.

Rotterdamse wijken rood gekleurd op kaart bank
ROTTERDAM, 19 OKT. De bank ABN Amro maakt bij de beoordeling van hypotheekaanvragen in Rotterdam mede gebruik van een kaart waarop bepaalde delen van de stad rood gekleurd zijn. In deze gebieden, in het zuiden en noorden van Rotterdam, liggen achterstandswijken. De bank zou daar niet of minder snel hypotheken verstrekken.

'Afscheiding van Oost-Timor is onvoorwaardelijk'
JAKARTA, 19 OKT. Het Volkscongres, het hoogste staatsorgaan van Indonesië, accepteert de onafhankelijkheid van Oost-Timor en verbindt daaraan geen voorwaarden. Het congres zal de uitslag van het op 30 augustus onder Oost-Timorezen gehouden referendum bekrachtigen en een uit 1978 daterend congresbesluit dat de inlijving formaliseerde, intrekken.

Werkloosheid nog maar 3,1 procent
ROTTERDAM, 19 OKT. De geregistreerde werkloosheid is in het derde kwartaal gedaald tot 3,1 procent van de beroepsbevolking, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de periode van juli tot en met september kwam het aantal geregistreerde werklozen uit op 212.000, 4.000 minder dan in het voorgaande trimester.

Drie gegijzelde Portugezen vrij
TEHERAN, 19 OKT. Drie Portugese journalisten die 27 september in het zuidoosten van Iran werden ontvoerd door drugshandelaars, zijn vrijgelaten, zo deelt Teheran mee. Het was de derde gijzeling van buitenlanders in het gebied dit jaar. Doel van de daders is gevangen medestanders vrij te krijgen.

Leger Israel manipuleert pers
TEL AVIV, 19 OKT. Het Israelische leger manipuleert zowel belangrijke Arabische als Israelische kranten om nieuws op te nemen over het gevaar dat Israel van de zijde van Iran en de fundamentalistische Hezbollah zou bedreigen. Dit schrijft vandaag Israels gezaghebbendste krant, Ha'aretz.

Nederlaag OM in voorkenniszaak
AMSTERDAM, 19 OKT. Het openbaar ministerie heeft het hoger beroep tegen drie verdachte optiehandelaren in de voorkennisaffaire BolsWessanen ingetrokken. Hiermee lijkt Nederlands omvangrijkste voorkenniszaak definitief tot het verleden te horen.

Wet samenwonen gehuwden vervalt
DEN HAAG, 19 OKT. Gehuwden hoeven niet langer samen te wonen. De wet die dit bepaalt, komt te vervallen. Het kabinet zal dit voorstel van minister Korthals (Justitie) vrijdag bespreken.

Servië: geen verkiezingen
BELGRADO, 19 OKT. Het bewind van de Joegoslavische president Milosevic wil niets weten van vervroegde parlements- en presidentsverkiezingen, die door de verenigde oppositie worden geëist.

President China bezoekt Groot-Brittannië
LONDEN, 19 OKT. De Chinese president Jiang Zemin is vandaag begonnen aan een vierdaags bezoek aan Groot-Brittannië.


NRC Webpagina's
19 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)