U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
teller
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dochter van Elsevier moet bezuinigen
Elsevierdochter Elsevier Bedrijfsinformatie, onder meer uitgever van vakbladen en de weekbladen Elsevier en FEM/DeWeek, wil fors bezuinigen. De directie wil de kosten met 10 procent verlagen. Het gaat naar schatting om een bedrag van zo'n 60 miljoen gulden.

Telecomreuzen VS lonken naar Europa
Met de grootste fusie ooit nadert het fusievuurwerk in de telecommunicatie in de VS zijn einde. Europa lonkt.

Dealmaker Ebbers maakt zijn reputatie waar
Met kabaal en veel humor kondigden Bernie Ebbers (MCI Worldcom) en Bill Esrey (Sprint) gisteren de grootste bedrijfsovername aller tijden aan. Voor 129 miljard dollar neemt MCI WorldCom zijn collega Sprint over, inclusief schulden, en ontstaat WorldCom. Topman William Esrey van Sprint vertelde gisteren dat hij aan het paardrijden was in Colorado toen zijn telefoon ging. Het was Ebbers en hij had een voorstel.

Hardware voor de heb
Voor de selecte, maar sterk gemotiveerde groep elektronica-consumenten die altijd het laatste van het laatste wil hebben is er nu een nieuw speeltje voorradig: Dolby Digital, het laatste in Home Theater- technologie. Zes geluidskanalen kun je ermee door de kamer laten schallen, waarvan vijf volwaardige en één voor een woofer, vandaar dat het systeem ook wel Dolby Digital 5.1 heet, en verder staat het nog bekend als AC3 (www.dolby.com).

Veba verkoopt belang in E-Plus
Het Duitse conglomeraat Veba wil af van zijn belang in de Duitse mobiele telecomaanbieder E-Plus. Samen met het nutsbedrijf RWE heeft Veba 60,25 procent van het aandelenkapitaal in handen. Maandag verkocht het Brits- Amerikaanse Vodafone zijn belang van 17,24 procent in E-Plus aan France Télécom. De overige aandelen zijn in handen van BellSouth.

Devote verkoopt belang in ONS
IT-dienstverlener Devote verkoopt zijn belang van 25 procent in ONS Nederlandse Softwarebedrijf aan de overige aandeelhouders van dit bedrijf. Naar verwachting zal de voorgenomen verkoop leiden tot een eenmalige positieve bijdrage aan de winst van Devote. Volgens het automatiseringsbedrijf vormt de participatie in ONS geen onderdeel van haar strategie. Het bedrag dat met de verkoop is gemoeid is niet bekendgemaakt.

Versatel sluit kabelnetwerken aan elkaar
Het telecombedrijf Versatel sluit het kabelnetwerk in Nederland en dat in België vandaag in de gemeente Eysden op elkaar aan. Versatel bouwt sinds enkele jaren aan een kabelnetwerk van 2.200 kilometer in de Benelux. Tot nu toe is er geen winst gemaakt, maar Versatel hoopt in 2001 uit de rode cijfers te zijn. In het afgelopen jaar heeft Versatel een aantal bedrijven overgenomen, waaronder Svianed, het kabelnetwerk van uitvoeringsinstantie GAK.


De Kinderboekenweek is begonnen. De officiële site (www.kinderboekenweek.nl) ziet er fraai uit, maar voor kinderen is er weinig te doen. Bij de Gouden Muis valt wel veel te beleven. Daar kunnen kinderen elke maand chatten met schrijvers en strijden om de 'Zilveren Muis' door per e-mail een verhaal in te sturen. Aan het eind van het jaar wordt uit de winnaars de beste inzending gekozen die wordt bekroond met de 'Gouden Muis'. (www.goudenmuis.nl)

NRC Webpagina's
6 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)