U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KFOR pakt vier Serviërs op na vondst massagraf
PRISTINA, 29 SEPT. Franse soldaten van de vredesmacht KFOR hebben in Kosovo vier Serviërs opgepakt in verband met een massagraf dat ontdekt is bij Kosovska Mitrovica, waarin 28 lijken van vermoorde Kosovaren zijn aangetroffen.

Nederland wil wisselzetel G20
WASHINGTON, 29 SEPT. Nederland wil proberen samen met België, Zweden en Zwitserland één zetel te krijgen in de Groep van twintig (G20), een nieuw economisch en financieel overlegforum. Minister Zalm (Financiën) zei gisteren de indruk te hebben dat de andere G20-landen een bij toerbeurt te bezetten zetel acceptabel vinden.

Vrakking: taken OM uitbesteden
DEN HAAG, 29 SEPT. Na voormalig secretaris-generaal Sweder van Wijnbergen zegt nu ook de Amsterdamse hoofdofficier J. Vrakking dat sommige taken van het openbaar ministerie kunnen worden uitbesteed. Het gaat hem om het vooronderzoek bij relatief kleine delicten.

Rellen Schotse voetbalfans
ROTTERDAM, 29 SEPT. De politie in Eindhoven heeft gisteren voor het begin van de wedstrijd PSV-Glasgow Rangers 45 Schotse supporters aangehouden. Dertig zijn vrijgelaten, de overige vijftien blijven in de cel en komen wegens geweldpleging voor de rechter.

Eric Heiden arts bij schaatsploeg
NIJMEGEN, 29 SEPT. Schaatslegende Eric Heiden heeft zich tot en met de Olympische Spelen van 2002 in Salt Lake City als arts verbonden aan de schaatsploeg van Peter Mueller. Dat is gisteren in Nijmegen bekendgemaakt.

Ziekenfondsen
DEN HAAG, 29 SEPT. Minister Borst (Volksgezondheid) verwacht niet dat ze veel van de huidige financiële reserves van de ziekenfondsen kan afromen.


NRC Webpagina's
29 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)