U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

OPTA mag zich niet opstellen als staat in de staat
Moeten verkeersagenten ook de verkeersregels vaststellen? Als het aan Jens Arnbak, de voorzitter van de Onafhankelijke Post- en Telecommunicatieautoriteit (OPTA) ligt, moet dat zeker het geval zijn. Daarmee geeft Arnbak het zoveelste bewijs van de juistheid van de Wet van Parkinson. Deze wet zegt dat overheidsorganen altijd de neiging hebben hun bevoegdheden uit te breiden.

Markt voor adressen op Internet open
Network Solutions, het bedrijf dat tot voor kort een monopolie had op het verstrekken van Internetadressen, heeft met de Amerikaanse overheid een akkoord bereikt over het openstellen van deze markt.

Vaste prijs boeken weer onder vuur
De jarenlange strijd rond de vaste boekenprijs is opnieuw opgelaaid. De Free Record Shop heeft gisteren besloten een klacht in te dienen bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Zender zonder bullshit
Voor het eerst verspreidt een groter kabelnet in Nederland Arte, de Frans-Duitse cultuurzender. Hoe lang dat duurt, in Amsterdam, is natuurlijk de vraag.

Dreigement van computerkraker
Een computerkraker heeft gedreigd de stroomvoorziening in België vandaag volledig lam te leggen. Dat wil hij doen door in te breken in de computers van de nationale elektriciteitsmaatschappij Electrabel. "Dat is niet zo moeilijk", zei hij tegen de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Forse winstgroei PCM
De nettowinst van PCM, uitgever van onder meer NRC Handelsblad, Algemeen Dagblad en de Volkskrant, is in de eerste zes maanden met bijna 34 procent gestegen tot 52,7 miljoen gulden. De omzet nam toe met 7,5 procent tot 760,8 miljoen. Voor het gehele jaar rekent de PCM-directie op een winstgroei van 10 procent. Reden voor de voorzichtige winstprognose is de sterke toename van de bedrijfslasten door de lancering van nieuwe uitgaven in het tweede halfjaar. De alsmaar stijgende verkoop van personeelsadvertenties en de gestegen afzet van boeken waren in het eerste semester de grote aanjagers van de winstgroei.

NEC in zee met Intel
Het Japanse elektronicaconcern NEC en zijn Amerikaanse branchegenoot Intel slaan de handen ineen bij het ontwikkelen van hun Internetdiensten in Japan. Intel en NEC, respectievelijk de nummers een en twee in de wereld op het gebied van halfgeleiders, gaan Biglobe Internet van NEC en Intel Online Services samenvoegen. Op die manier kunnen aan klanten wereldwijde Internetdiensten aangeboden worden.


Na de eerste nationale stille tocht tegen zinloos geweld gisteren in Den Haag, wordt vandaag in Amersfoort voor de vierde keer de 'Dag Tegen Geweld' georganiseerd. Op de website van de Stichting Tegen Zinloos Geweld staat een overzicht van alle activiteiten. Ook zijn er emotionele verslagen te lezen van gevallen van zinloos geweld. En je kunt er bijvoorbeeld lieveheersbeestspeldjes en sluitzegels bestellen.

(www.zinloosgeweld.nl)

NRC Webpagina's
29 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)