U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinet stelt miljard extra beschikbaar
DEN HAAG, 24 SEPT. Het kabinet trekt volgend jaar bijna een miljard gulden extra uit voor lastenverlichting en meer uitgaven. Premier Kok heeft dit gisteren toegezegd aan de Tweede Kamer bij de algemene politieke beschouwingen. Vooral mensen met een minimum-inkomen en gezinnen met kinderen zouden profiteren van de extra middelen. Het kabinet gaf gisteren toe aan de wens van de Kamer meer geld vrij te maken voor minima, voor het onderwijs, de gezondheidszorg, de kinderopvang en de krijgsmacht. Als dekking worden enkele meevallende uitgaven en inkomsten gebruikt.

Topambtenaar in problemen door kritiek op kabinet
DEN HAAG, 24 SEPT. Topambtenaar Van Wijnbergen van het ministerie van Economische Zaken is door zijn baas, minister Jorritsma, op het matje geroepen na omstreden uitspraken deze week over het nieuwe belastingplan. Het gesprek heeft niet tot een oplossing geleid. Naar verluidt is Van Wijnbergen gevraagd zich ziek te melden, maar dat zou hij geweigerd hebben.

Van Aartsen wil aanpak vetorecht
NEW YORK, 24 SEPT. Nederland oppert vandaag bij de Verenigde Naties dat anders moet worden omgesprongen met het vetorecht van de vijf permanente leden in de Veiligheidsraad. Minister van Aartsen (Buitenlandse Zaken) doet deze suggestie in een rede die hij vanavond zal uitspreken in de Algemene Vergadering van de VN.

Arrestaties na beving Taiwan
TAPEI, 24 SEPT. De Taiwanese autoriteiten stellen een onderzoek in naar geknoei bij de bouw van huizen waardoor die panden bij de aardbeving van dinsdag volledig zijn verwoest. Ze hebben een aantal bouwondernemers en architecten gearresteerd. Eén aannemer is in staat van beschuldiging gesteld. Bij drie gebouwen zou hij geplette olieblikken als bakstenen hebben gebruikt.

Rijksmuseum wordt verbouwd
AMSTERDAM, 24 SEPT. Het Rijksmuseum in Amsterdam gaat tussen 2003 en 2005 grotendeels dicht voor een grootscheepse verbouwing, die enkele honderden miljoenen guldens zal kosten.

Spoorbond samen met Bondgenoten
ROTTERDAM, 21 SEPT. Spoorwegvakbond FSV gaat mogelijk op in FNV Bondgenoten. De twee vakbonden, waarbij ruim de helft van het personeel van de Nederlandse Spoorwegen is aangesloten, onderzoeken een 'fusie'.

Veto Clinton over lagere belasting
WASHINGTON, 24 SEPT. President Clinton heeft gisteren zijn veto uitgesproken over een grootscheepse belastingverlaging die de Republikeinen deze zomer door het Congres hadden geloodst. Clinton zegt dat hij wèl voelt voor een kleinere verlaging van de belasting.


NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)