U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bolkestein 'zeikt' pers af bij entree

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 24 SEPT. Europees Commissaris Bolkestein heeft in Brussel een wat ongelukkige entree gemaakt. De nieuwe voorzitter Romano Prodi presenteerde zijn ploeg gisteren en hechtte er aan die te voorzien van de 'juiste touch'.

Daartoe werd het verzamelde Brusselse correspondentenkorps een filmpje getoond met 'portretten' van de nieuwe commissarissen, onder wie Frits Bolkestein. De voormalige Haagse VVD-coryfee Bolkestein kijkt nog éénmaal melancholiek uit de ramen van de Tweede Kamer, neemt dan plaats op het bankje naast de kletterende fontein op het Binnenhof en babbelt binnensmonds met een dame. Maar wat zegt hij eigenlijk? Het NOS Journaal besloot tot 'close listening'. " Wat me alleen tegen de borst stuit, dat zijn de Nederlandse media. Dat zijn zo'n ontzettende zeikerds. Maar ja, dat zijn ze altijd. Zeker voor iemand in het buitenland", mompelt Bolkestein, die zijn gespreksgenote meteen ook een verklaring voor het fenomeen gunt: Nederlandse journalisten gaan gebukt onder een minderwaardigheidscomplex. "Dat vind ik tenminste."

De fonkelnieuwe commissaris moest de eerste dag al door het stof en kwalificeert zijn tekst achteraf als 'een onverzorgde opmerking'.

NRC Webpagina's
24 SEPTEMBER 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)