U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beving eist 1.450 levens op Taiwan
PEKING, 21 SEPT. Een krachtige aardbeving op Taiwan, van 7.6 op de schaal van Richter, heeft vanmorgen vroeg het leven geëist van ten minste 1.450 mensen. Meer dan 3.000 mensen zouden zijn gewond en zeker 2.000 worden vermist. De beving, met het epicentrum in de oude provinciehoofdstad Nantou, in centraal Taiwan, is de krachtigste die Taiwan deze eeuw heeft getroffen. De aardschok was ongeveer even zwaar als de beving die in Turkije op 17 augustus het leven eiste van ten minste 15.000 mensen.

UÇK alsnog akkoord met opheffing
PRISTINA, 21 SEPT. Het Kosovo Bevrijdingsleger UÇK heeft gisteren alsnog het demilitarisatie-akkoord getekend en daarmee ingestemd met zijn eigen opheffing.

Fischer geen partijvoorzitter
BERLIJN, 21 SEPT. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Joschka Fischer, heeft gisteren bakzeil gehaald met zijn plan om de vrouwelijke partijtop van de Groenen te vervangen na de recente verkiezingsnederlagen.

Gebruik drugs blijft stijgen
DEN HAAG, 21 SEPT. Het gebruik van de meeste soorten soft- en harddrugs blijft stijgen. Alleen bij heroïne daalt het aantal nieuwe gebruikers fors: deze harddrug raakt vooral bij jongeren uit de mode. Steeds meer, vooral Amsterdamse, jongeren gebruiken cocaïne, 'paddo's' en cannabis.

Strippenkaart wordt duurder
DEN HAAG, 21 SEPT. Strippenkaarten en de week- en maandabonnementen voor het openbaar vervoer worden vanaf 1 januari duurder. Minister Netelenbos (Verkeer) heeft ingestemd met de gemiddelde verhoging van twee procent en heeft de nieuwe tarieven gisteren aan de Tweede Kamer voorgelegd.

Particulier betaalt ambulancedienst
THOLEN, 21 SEPT. Een anonieme persoon bekostigt sinds afgelopen vrijdag de ambulancedienst in het Zeeuwse Tholen en St. Philipsland. Tot 1 november staat hij financieel garant, via zijn lokale Rabobank, voor alle ritten die de noodlijdende ambulancedienst Delta Noord op Tholen en in St. Philipsland uitvoert. Het zal hem ongeveer 40.000 gulden kosten.

STE: Philips-man toch vervolgen
ROTTERDAM, 21 SEPT. Beurstoezichthouder STE blijft van mening dat Philips-bestuurder Arthur van der Poel in aandelen heeft gehandeld met voorkennis.

Belastingconflict met VS beslecht
BRUSSEL, 21 SEPT. De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft de Europese Unie in het gelijk gesteld bij een conflict met de Verenigde Staten over oneerlijke belastingvoordelen die Amerikaanse bedrijven zouden krijgen. Dit heeft een woordvoerder van de Europese Commissie gisteren meegedeeld.

NRC Webpagina's
21 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)