U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Orkaan Floyd landinwaarts in North-Carolina
WASHINGTON, 16 SEPT. De kolossale orkaan Floyd, die al dagenlang de Amerikaanse oostkust bedreigt, raasde vanochtend vroeg over de stad Wilmington, North-Carolina. De orkaan, die gepaard ging met enkele tornado's, heeft tot dusver twee mensen het leven gekost. De windsnelheden zijn teruggelopen tot 180 kilometer per uur.

Jorritsma niet naar Indonesië
DEN HAAG, 16 SEPT. Minister Jorritsma (Economische Zaken) heeft haar reis naar Indonesië afgezegd in verband met Oost-Timor. Het Indonesische leger zegt zich snel te zullen terugtrekken uit het gebied.

Harde kern van werklozen slinkt
ROTTERDAM, 16 SEPT. Oudere werkzoekenden en langdurig werklozen profiteren van de krapte op de arbeidsmarkt. De werkloosheid onder deze 'harde kern' werkzoekenden is een kwart lager dan een jaar geleden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Toezichthouder bekijkt uitbundige hypotheken
ROTTERDAM, 16 SEPT. De Nederlandsche Bank maakt zich zorgen over de uitbundige kredietverlening. Daarom gaat de financiële toezichthouder onderzoek doen naar de voorwaarden die de elf grootste banken bij met name hypotheken stellen.

'Dioxine Belgisch kip niet gevaarlijk'
ROTTERDAM, 16 SEPT. De Belgische dioxine-affaire waarbij dit voorjaar besmette kippen en eieren zijn geconsumeerd, heeft nooit geleid tot grote gevaren voor de volksgezondheid. De concentraties giftige stoffen in kippen en eieren waren zo laag dat iemand 30 tot 40 verontreinigde porties had moeten eten om de dioxine- en PCB-concentratie in zijn lichaam met een factor twee te vergroten.


NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)