U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Goedkoop duurkoop
KUNNEN ZE INTERNET aan de straatstenen niet meer kwijt? Het lijkt er op, nu de gratis abonnementen worden uitgestrooid alsof het niets is. Een bankrekening is al voldoende om ogenschijnlijk kosteloos te kunnen gaan surfen. Alleen de telefoonkosten zijn nog voor de klant. Het gratis aanbieden van Internet markeert een omslag. Want hoe anders was het een jaar geleden. Toen moest de burger gewoon betalen voor toegang tot Internet en kon de rekening boven een aantal minimumuren behoorlijk oplopen. Wat is er veranderd?

GI voor 23 miljard naar Motorola
Het Amerikaanse Motorola wil elektronicafabrikant General Instrument (GI) overnemen voor 11 miljard dollar (23 miljard gulden) in aandelen. Dat hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt.

Microsoftproces kan tot 2001 duren
De juridische strijd tussen Microsoft en de Amerikaanse regering over het overtreden van de antitrustregels door de sofwarefabrikant kan, met inbegrip van de appèlprocedures, voortduren tot in het jaar 2001.

Antwoord aan een lezeres
Omdat lezeres te W. ervan overtuigd was dat "mijn brief toch niet wordt geplaatst" nam zij de telefoon om schrijver dezes vriendelijk doch zeer dringend te verzoeken "objectief de weekbladen te bespreken en ons uw mening eens te besparen." Het is raadzaam lezers te allen tijde het gevoel te geven dat zij gelijk hebben en dus was deze week "the way to the kiosk paved with good intentions."

Gates schenkt mld dollar
Microsoft-eigenaar Microsoft trekt een miljard dollar van zijn privé-vermogen uit voor een studiebeursfonds, aldus The New York Times. De beurzen moeten de komende 20 jaar jaarlijks 1.000 personen uit de etnische minderheden een kans bieden onderwijskunde, wiskunde, exacte wetenschappen of technische studies te volgen.

Internationaal bellen mogelijk goedkoper
De Amerikaanse federale toezichthouders op de telecommunicatie hebben Amerikaanse bedrijven directe toegang verleend tot het wereldomspannende satellietconsortium Intelsat. Deze maatregelen kan tot gevolg hebben dat de internationale telefoontarieven naar beneden gaan. Het besluit van de Federal Communications Commission stelt bedrijven - voornamelijk grote telefoonconcerns en TV-netwerken - in staat een tussenschakel, Comsat Corporation, te omzeilen. De FCC voorspelt dat dit de ondernemingen 10 tot 71 procent kan besparen. Voorzitter Bill Kennard van de FCC zei dat de maatregel het streven bevestigt om de internationale telefoontarieven omlaag te brengen. De FCC gaat ervan uit dat de besparingen aan de consument ten goede komen. (AP)

Microsoft koopt branchegenoot Visio
De Amerikaanse softwarefabrikant Microsoft neemt branchegenoot Visio over voor 1,3 miljard dollar (2,7 miljard gulden). De overname van het in Seattle gevestigde bedrijf, dat gespecialiseerd is in software voor technische tekeningen, wordt betaald in aandelen. Microsoft is voorlopig van plan de onlangs gelanceerde Visio 2000 software "afzonderlijk maar complementair" aan te bieden naast de succesvolle Office-programma's. Visio boekte in het op oktober 1998 afgesloten boekjaar een winst van 28 miljoen dollar bij een omzet van 166 miljoen dollar. (Reuters)

Oracle ziet winst stijgen
De nettowinst van de Amerikaanse softwarefabrikant Oracle is in het eerste kwartaal van zijn op 1 juni begon nen boekjaar gestegen met 21 procent tot 237 miljoen dollar (502 miljoen gulden). De omzet nam toe met 13 procent tot 2 miljard dollar. De resultaten kwamen over een met de verwachtingen. (ANP)

Luchtvaart 'klaar voor millennium'
Rond de jaarwisseling zal het voor de luchtvaart 'business as usual' zijn. In deze sector is het millenniumprobleem op een oor na gevild. Dat heeft IATA, de wereldluchtvaartorganisatie, gisteren bekendgemaakt. Dat geldt niet alleen voor de luchtvaartmaatschappijen, maar ook voor vrijwel alle grote vliegvelden. Volgens de gegevens van IATA heeft 99 procent van de grootste luchthavens in de Verenigde Staten en 92 procent van de belangrijkste vliegvelden daarbuiten de organisatie gedetailleerd inzicht gegeven in hun 2000-plannen. (Reuters, ANP)

Ronald Giphart naar Rails
Ronald Giphart wordt de nieuwe hoofdredacteur van Rails, het gratis tijdschrift voor treinreizigers. Giphart is al jaren als medewerker aan het blad verbonden en begint in oktober als deeltijd- hoofdredacteur. De huidige hoofdredacteur Ruud Hollander blijft voor een dag per week aan Rails verbonden. Giphart is voorlopig een jaar de baas. "Ik blijf ook boeken schrijven, maar ik verheug me erop ook eens met collega's te kunnen werken." Grote veranderingen bij het blad voorziet hij niet. "Het blijft gaan over treinen en alles waar je met de trein naartoe kunt."


Heeft u ook genoeg van ongewenste email? De nieuwe website Yes or No denkt een oplossing te bieden. U kunt er opgeven wat u wel en niet aan reclamemail wilt ontvangen. Maar of die wens uitkomt en of het niet juist voor meer reclame tussen uw post zorgt, hangt af van de bereidheid van adverteerders om de verzending aan Yes or No over te laten. Ook moet de gebruiker bij de registratie nogal veel persoonlijke gegevens prijsgeven. (www.yesorno.nl)

NRC Webpagina's
16 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)