U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Cohen wil werk voor asielzoekers
DEN HAAG, 14 SEPT. Staatssecretaris Cohen (Justitie) komt binnenkort met een plan voor de uitbreiding van de mogelijkheid voor asielzoekers om te werken. Hij verwacht volgend jaar 45.000 asielzoekers.

Geluidszone voor Schiphol ruimer
ROTTERDAM, 14 SEPT. Het kabinet wil Schiphol een nieuwe geluidszone toestaan waarbinnen 15.100 woningen liggen die last hebben van lawaai. Overschrijding van de nieuwe zone wordt dan niet meer gedoogd.

Kabelbedrijven vormen netwerk
ROTTERDAM, 14 SEPT. Vier grote Nederlandse kabelbedrijven, Casema, UPC, Castel en Palet Kabelcom, willen hun netwerken samensmeden tot een landelijk telefoonnet.

Prodi: beperkt EU-lidmaatschap
STRAATSBURG, 14 SEPT. Beoogd voorzitter Prodi van de Europese Commissie wil een niet-volledig lidmaatschap van de EU voor landen die nog niet gekwalificeerd zijn voor compleet lidmaatschap.

'Kies korpschef'
AMSTERDAM, 14 SEPT. De Amsterdamse hoofdofficier van justitie Vrakking wil een door de gemeenteraad gekozen hoofdofficier en korpschef.

Australië evacueert inwoners uit Dili
DARWIN, 14 SEPT. De Australische luchtmacht heeft vandaag bijna 1.500 Oost-Timorese vluchtelingen naar Darwin geëvacueerd.

Lovers Rail beëindigt per direct laatste spoordienst
AMSTERDAM, 14 SEPT. De lijndienst per spoor tussen Amsterdam en Haarlem van Lovers Rail wordt met onmiddellijke ingang stopgezet. De Franse grootaandeelhouder CGEA van Lovers Rail heeft dit vanmorgen bekendgemaakt.


NRC Webpagina's
14 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)