U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Elektronisch stemmen is leuk en leerzaam
Stemmen op afstand, met de telefoon vanaf de sofa of via de computer op het werk, klinkt zo aantrekkelijk dat bijna iedereen er in eerste instantie voor is. Het is gemakkelijk en 'echt van deze tijd'.

Kabelbedrijven in slag met KPN
Vier grote Nederlandse kabelbedrijven willen hun netwerken samensmeden tot een landelijk telefoonnet dat kan concurreren met KPN. Casema, UPC, Castel en Palet Kabelcom hebben daartoe een intentieverklaring getekend.

Topondernemers vragen vrijheid
In Parijs spraken topondernemers over Internethandel: hoe om te gaan met persoonsgegevens, consumentenklachten, belastingheffing, kwaliteitskeurmerken? Zij vormen inmiddels een gezamenlijk platform.

Schoolkrant voor de beeldende kunst
Vroeger had je het in Nederland na Metropolis M, Tableau, Vitrine en Kunstbeeld met de tijdschriften over beeldende kunst in Nederland gauw gehad. De laatste tien jaar zijn daar heel wat bijgekomen, maar blijkbaar nog niet genoeg.

Gesneuvelde campagnes
Eerst een mopje. Een gestorven copywriter mag van Petrus kiezen tussen hemel en hel. Hij wil de beide locaties eerst zien. Petrus leidt hem naar een deur en zegt: "Hier in de hel hebben we een kamer speciaal voor copywriters.'

Kritiek media op tribunaal Iran
Pro-democratische kranten in Iran hebben gisteren scherpe kritiek geleverd op het islamitisch revolutionair tribunaal dat in het geheim vier mensen ter dood heeft veroordeeld wegens hun aandeel in de in onlusten ontaarde studentendemonstraties van juli. Ze beschuldigden het conservatieve tribunaal ervan de zaak voor politieke doeleinden te hebben gemanipuleerd. Commentatoren toonden zich ook geschokt door de manier waarop de vonnissen zondag in door het hoofd van de revolutionaire tribunalen in een exclusief vraaggesprek met de conservatieve krant Jomhouri Eslami werden bekendgemaakt

Goedkoper bellen
Klanten van KPN Telecom kunnen extra besparen op hun telefoonkosten door gebruik te maken van zogenoemde voordeelnummers. Tot nu toe biedt KPN maximaal 3 voordeelnummers aan. Dat mogen er vanaf morgen 10 zijn. Bellen naar deze nummers is 10 procent goedkoper.

Racal wil telecomdivisie kwijt
Het Britse concern Racal Electronics onderhandelt over de verkoop van zijn telecomdivisie aan het telecombedrijf Energis. De prijs voor de divisie wordt geraamd op 700 800 miljoen pond sterling (2,4 2,7 miljard gulden).

Nieuwe spelletjescomputer van Sony
Het Japanse elektronicaconcern Sony komt in maart volgend jaar met een nieuwe spelletjescomputer. De 'Playstation II', opvolger van het gelijknamige succesnummer, gaat in Japan 39.800 yen (760 gulden) kosten. Vanaf september 2000 moeten ook de Verenigde Staten en Europa worden veroverd. Sony is met Playstation ruim marktleider, voor Sega en Nintendo.


Aardbevingen zorgen voor grote en kleine rampen. Op de site van de USGS National Earthquake Information Center staan grafische weergaven van de seismische activiteit tijdens de bevingen en foto's van de schade. De website biedt ook uitgebreide algemene achtergronden. Wat waren de zwaarste aardschokken van de eeuw, hoe werken aardschollen en aardplaten en wat is de schaal van Richter nou precies? (earthquake.usgs.gov)

NRC Webpagina's
14 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)