U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aardrijkskunde, maar dan leuk
Het zou misschien een wat onalledaags onderwerp zijn voor een film of roman, de ontstaansgeschiedenis van een radioprogramma waarin dertienjarigen onderzoek doen naar de ruimtelijke ordening in Nederland. Maar het is in elk geval zo'n verhaal waarin allerlei draadjes plotseling op onvermoede wijze bij elkaar blijken te komen.

Akkoord Vodafone en Bell Atlantic nabij
De Amerikaanse telecommunicatiegroep Bell Atlantic Corporation staat op het punt zijn mobiele telefoonactiviteiten in de VS samen te voegen met die van het Amerikaanse mobiele net van het Britse Vodafone Airtouch. Volgens ingewijden zou deze week al een akkoord kunnen worden gesloten. Vodafone, de grootste mobiele telefoonoperator ter wereld, liet een week geleden al weten interesse te hebben voor Bell Atlantic. (AP)


Naast amusement, valt op Internet ook veel leerzaams te ontdekken. Een combinatie van beide bevindt zich op de veelbekroonde site van de Curry School of Education in Virginia. Daar leren ze de scholieren spelenderwijs met Internet om te gaan, bijvoorbeeld tijdens de biologieles. Een uitkomst voor teergevoelige kinderen: kikkers kunnen online ontleed worden.
(curry.edschool.virginia.edu/go/frog)

NRC Webpagina's
13 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)