U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok noemt CPB 'te optimistisch'
DEN HAAG, 21 AUG. De Nederlandse overheid zal niet volgend jaar al een begrotingsevenwicht bereiken. De eerder deze week uitgelekte ramingen van het Centraal Planbureau (CPB), waarin voor het jaar 2000 een tekort van slechts 0,1 procent van het bruto binnenlands produkt (bbp) wordt voorzien, zijn te optimistisch. Dit zei minister-president Kok gisteren.

Kok: rekenschap van ministers
niet verminderen DEN HAAG, 21 AUG. Het kabinet houdt onverkort vast aan de werking van de ministeriële verantwoordelijkheid. Ministers blijven verantwoordelijk voor alles wat zich op hun departement afspeelt. Dit heeft premier Kok gisteren meegedeeld aan de Tweede Kamer. De premier reageerde op Kamervragen naar aanleiding van publicaties van secretaris-generaal Geelhoed van Algemene Zaken en minister Peper (Binnenlandse Zaken).

Fortis in conflict met belastingen
UTRECHT, 21 AUG. Het Nederlands-Belgische financiële concern Fortis moet dinsdag voor de Utrechtse rechter verschijnen in een conflict met de belastingdienst over de overname van de zakenbank MeesPierson. De belastingdienst eist inzage in rapporten van accountantsbureau KPMG voor een onderzoek naar de overname van MeesPierson.

Bod op Duitse kabelnetten
ROTTERDAM, 21 AUG. Het Nederlandse beursfonds UPC (eigenaar van A2000) en het Duitse telecomconcern Mannesmann hebben een bod uitgebracht op een aantal regionale kabelnetwerken van Deutsche Telekom.

Banken: Internet is hier veilig
ROTTERDAM, 21 AUG. Bij de twee Nederlandse banken met de meeste particuliere rekeninghouders, Postbank en Rabobank, is nog nooit een inbraakpoging op de Internetsite gelukt. Dat zeggen woordvoerders van beide banken in een reactie op een Internetinbraak bij de Belgische Generale Bank.

Waseige nieuwe coach België
BRUSSEL, 21 AUG. De Belgische voetbalbond heeft gisteren Robert Waseige (59) aangesteld als bondscoach van de nationale ploeg. Hij volgt Georges Leekens op, die werd ontslagen wegens de teleurstellende resultaten van de Rode Duivels. België verloor woensdag met 4-3 van Finland.


NRC Webpagina's
21 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)