U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Halveer aantal locaties voor bèta-opleiding'
DEN HAAG, 18 AUG. Het aantal zelfstandige onderzoek- en opleidingslocaties voor de studies wiskunde, natuurkunde en scheikunde aan de algemene universiteiten moet worden gehalveerd. Alleen dan is het mogelijk de exacte wetenschappen in Nederland herkenbaar en vitaal te houden. Dit stelt de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) in het vandaag gepresenteerde rapport 'Vitaliteit en kritische massa.

Jevgeni Primakov is terug
MOSKOU, 18 AUG. Twee van Ruslands politieke zwaargewichten, ex-premier Jevgeni Primakov en de Moskouse burgemeester Joeri Loezjkov, hebben gisteren de handen ineengeslagen in hun strijd tegen de 'partij van de macht' in het Kremlin. Primakov maakte gisteren bekend Loezjkovs partij Vaderland bij de komende Doemaverkiezingen te gaan leiden.

'Hulpgeld Bosnië wordt verduisterd'
SARAJEVO, 18 AUG. In Bosnië hebben de nationale, regionale of lokale leiding van de Kroatische, Servische en moslimgemeenschappen de afgelopen jaren tot één miljard dollar aan internationale hulpfondsen verduisterd. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse fraudebestrijdingsdienst.

Verkeersboetes naar 5,2 miljoen
LEEUWARDEN, 18 AUG. Het aantal boetes voor verkeersovertredingen is vorig jaar gestegen tot 5,2 miljoen. In 1997 waren dat er 600.000 minder. Dit meldt het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

VS: Irak verkoopt babyvoeding
WASHINGTON, 18 AUG. De Amerikaanse regering beschuldigt Irak ervan dat het, ondanks de voedselnood, valuta verdient door de export van babyvoeding. De Koeweitse kustwacht onderschepte een Iraakse kustvaarder met babyvoeding die op weg was naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Werkloosheid daalt tot 209.000
DEN HAAG, 18 AUG. De geregistreerde werkloosheid is opnieuw gedaald. Het CBS telde in de afgelopen drie maanden gemiddeld 209.000 werklozen, 60.000 minder dan een jaar eerder.

Werk Raedecker overschilderd
DEN HAAG, 18 AUG. Het Nederlands Congres Centrum heeft vier muurschilderingen overschilderd die de kunstenaar Max Raedecker in 1970 maakte in het gebouw. De familie van de overleden kunstenaar begint een rechtszaak.

Wapentransport onderschept
PARAMARIBO, 18 AUG. De Braziliaanse politie heeft beslag gelegd op een Surinaams vliegtuigje met automatische wapens, munitie en een raketinstallatie aan boord. De politie denkt dat de wapens bestemd waren voor de Colombiaanse guerrillabeweging FARC. Vier Brazilianen zijn aangehouden.

Banken bundelen chipsystemen
ROTTERDAM, 18 AUG. De Nederlandse banken hebben een akkoord bereikt over bundeling van de twee chipkaartsystemen. Ze hopen daarmee het gebruik van de 'elektronische portemonnee' een nieuwe impuls te geven.


NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)