U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

Z O M E R   T V :
Pijp of suspense
Wie staat er dezer dagen nog onder de douche zonder aan een mes te denken? Honderd jaar geleden werd hij geboren en herdenkingsartikelen, retrospectives en documentaires zijn niet van de lucht. Maandag was er op Nederland 3 een Amerikaanse documentaire te zien over de verhouding tussen de succesvolle filmproducent David Selznick (Gone with the Wind), die in 1939 Hitchcock naar Hollywood haalde.


T V   V O O R A F :


Bruce Lee
Bruce Lee. Als er iemand onlosmakelijk is verbonden met de vechtsport en vechtfilms, dan is hij het. En hij vecht niet zo maar. Als we de fans moeten geloven, is hij de kunstenaar van de oosterse vechtsport. Zijn ongelooflijk lenige, niet overdreven gespierde lijf beweegt zo soepel, snel en gracieus dat de al vaak gemaakte vergelijking met ballet niet overdreven is. En, zo leert de documentaire van vanavond ons, er zat ook nog een filosofie achter. Lee - hij studeerde ooit wijsbegeerte - gebruikte in de vaak bloederige duels behalve zijn lichaam ook zijn hoofd.


F I L M   V O O R A F :


Hartverscheurend kasplantje
In de Amerikaanse tienerfilm is sinds jaar en dag de prom, het eindbal van de High School, de plaats waar alles goedkomt. Na alle tegenslagen en misverstanden wordt daar de positie in de puberale pikorde vastgelegd. De jongen krijgt het meisje dat onbereikbaar leek, of andersom. Mislukkelingen veranderen op de prom in succesvolle volwassenen.


NRC Webpagina's
18 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)