U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Shell tekent gasakkoord in Turkmenistan
ROTTERDAM, 7 AUG. Oliemaatschappij Shell heeft gisteren overeenkomsten getekend met de regering van Turkmenistan voor de exploratie en ontwikkeling van grote aardgasvelden in dat land en de aanleg van een pijpleiding naar Turkije.

Strijd van Franse banken geëindigd
PARIJS, 7 AUG. De grootste overnamestrijd tussen Franse banken ooit is om middernacht geëindigd, na vijf maanden van rivaliteit tussen Banque National de Paris (BNP) enerzijds, en Société Générale (SocGen) en Paribas als tweede partij. Beide kampen kraaiden vannacht victorie, maar de officiële uitslag wordt pas op 17 augustus bekend. De meeste experts voorspellen een patstelling.

Genie weg na vondst asbest
ROTTERDAM, 7 AUG. Het Nederlandse geniehulpbataljon in Kosovo gaat het vliegveld van Prizren "zo snel mogelijk" verlaten omdat het terrein zwaar vervuild is met asbest. Deskundigen stelden deze week vast dat de in Nederland geldende normen 3,5 keer overschreden worden.

Vakbondsleider doodgeschoten
ISTANBUL, 7 AUG. De tweede man van de grootste Turkse vakcentrale is afgelopen nacht vermoord. Semsi Denizer, de secretaris-generaal van Turk-Is, werd voor zijn huis in de Noord-Turkse kustplaats Zonguldak neergeschoten met dertien kogels. Hij werd naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed. De politie heeft een verdachte opgepakt, die de moord zou hebben bekend.

Jeugd VS minder gewelddadig
WASHINGTON, 7 AUG. Amerikaanse jongeren zijn de afgelopen jaren minder gewelddadig geworden. Dat is de uitkomst van een onderzoek waarvan de resultaten deze week gepubliceerd zijn in het tijdschrift Journal of the American Medical Association.

Spanje: rel om zaak-Pinochet
MADRID, 7 AUG. In Spanje is geschokt gereageerd op uitspraken die de hoogste openbaar aanklager Pedro Rubira in verband met de zaak-Pinochet heeft gedaan. Volgens Rubira valt het 'soort' martelingen dat onder het regime van de Chileense dictator Pinochet zou zijn begaan, niet onder de Spaanse wetgeving.

Celstraf wegens vechten met politie
GORINCHEM, 7 AUG. Zeven mannen van Marokkaanse afkomst zijn gisteren in Gorinchem veroordeeld tot straffen van een tot zes weken cel wegens vechten met de politie.


NRC Webpagina's
7 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)