U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Investeerders maken elkaar gek op Internet'
Esther Dyson (48) wordt wel de koningin van de digitale snelweg genoemd. Ze is zeker de invloedrijkste vrouw op Internet. Een gesprek over werkdruk, de digitale zeepbel en hoe in het computertijdperk mensen uiteindelijk toch het meeste waard zijn. 'Wat niet te kopiëren is, dat zijn mensen.'

De Methode Martin Gaus
"Kom, jongens ... Raisa, kom!" Als Martin Gaus zijn mobiele telefoon opneemt, loopt hij net de tv-studio van de Tros binnen, op de voet gevolgd door zijn drie whippets. Gaus moet nog even 'een tekstje inspreken'. Daarna stapt hij op het vliegtuig naar Brazilië, voor de opnamen van weer een aflevering van Dierenmanieren op Reis.

Vliegen veilig ondanks 2000-probleem
Het millenniumprobleem zal het luchtverkeer niet onveilig maken. Passagiers kunnen wel te maken krijgen met vertraging en lange wachttijden voor het ophalen van bagage als gevolg van mogelijke computerstoringen, zo meldt IATA, de internationale organisatie voor de luchtvaart. Luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld hebben 2,3 miljard dollar (4,7 miljard gulden) uitgegeven om te zorgen dat ze millenniumbestendig zijn. Volgens IATA zijn de testresultaten van de doorgelichte computersystemen bemoedigend. Eind oktober heeft de organisatie een goed overzicht van de situatie.

Internet-akkoord Sega en AT&T
Sega, de Japanse producent voor spelcomputers, heeft met het Amerikaanse telecom- en kabelbedrijf AT&T een akkoord bereikt over het verlenen van internettoegang voor de gebruikers van spelcomputer Dreamcast. Zij kunnen dat doen via AT&T's online-dienst WorldNet en hoeven dan geen abonnementskosten te betalen.

Meeste kleine bedrijven op internet
Eind dit jaar maakt bijna 70 procent van de kleine bedrijven in Nederland gebruik van internet. Circa 30 procent heeft begin 2000 een eigen website. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Maastricht. Volgens de faculteit economische wetenschappen en bedrijfskunde gebruiken de meeste bedrijven het 'web' om toegang te krijgen tot een wereldwijde afzetmarkt en als marketinginstrument. In februari had 20 procent van de onderzochte bedrijven (met minder dan 50 werknemers) een eigen site. In februari 2000 is dat naar verwachting 32 procent, een stijging van 60 procent in een jaar.

Interpol maakt cd-rom van gestolen kunst
De internationale politieorganisatie Interpol zet de gegevens over gestolen schilderijen en beeldhouwwerken op cd-rom als antwoord op het groeiende aantal kunstdiefstallen in Europa. In 1998 werden alleen al in Frankrijk 7.800 kunstwerken gestolen, tegen 5.569 in het jaar ervoor. Ook andere Europese landen maken melding van een groei of een stabilisering van het aantal diefstallen in de laatste jaren. "Gezien de dramatische situatie is Interpol ervan overtuigd dat, als de strijd tegen illegale kunsthandel effectief wil zijn, de informatie zo veel mogelijk verspreid moet worden", aldus Interpol in een verklaring. Op de cd-rom staan meer dan 14.000 kunstwerken vermeld. Hij is bestemd voor politie, douane, musea, veilinghuizen, kunst- en antiekhandelaren en verzamelaars, en zal elke twee maanden worden aangepast.


Bijna alles kan tegenwoordig online, zelfs yoga leren. Dat gaat bijvoorbeeld via videofragmentjes van een meisje dat in een park oefeningen doet, van de zonnegroet tot de 'kameel', of de 'vis' (www.yogavideo.com). Een andere internet-yogaschool (yogaclass. com) biedt naast oefeningen ook veel achtergrondinformatie over yoga. Verander je computer op magische wijze in een apparaat waarmee je RSI voorkomt, in plaats van veroorzaakt, jubelt de site.

NRC Webpagina's
7 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)