U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   E C O N O M I E
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
KLM

Northwest Airlines

Alitalia


Resultaten KLM sterk onder druk

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 28 JULI. KLM kampt door de verslechterde omstandigheden in de wereldluchtvaart met een 'onverwachts' sterke daling van de resultaten. Op korte termijn zijn aanvullende maatregelen nodig om een 'redelijke winst' in het lopende boekjaar veilig te stellen.

de verkapte winstwaarschuwing van KLM als een verrassing. "Ik had mijn prognose voor het bedrijfsresultaat voor het eerste kwartaal al bijgesteld van 260 miljoen vorig jaar naar 140 miljoen dit jaar, maar ik denk nu dat ik nog lager moet gaan zitten", zegt luchtvaartanalist Geert-Jan Hoppers van Effectenbank Stroeve. "Want ondanks alle mooie verhalen dat de alliantie met Northwest en Alitalia zo goed loopt is er vooral in de maand juni onverwachts toch weer een dip in de resultaten geslopen."

Het afgelopen boekjaar, dat op 31 maart afliep, kwam KLM ook al uit op teleurstellende resultaten. De crisis in het Verre Oosten, de zware concurrentie op met name de Noord-Atlantische route en de pilotenstaking bij partner Northwest halveerden het bedrijfsresultaat. Vooral het resultaat in het laatste kwartaal van het afgelopen boekjaar kondigde zwaar weer aan. In die periode liep het verlies op naar 236 miljoen gulden, tegenover 62 miljoen verlies in het jaar daarvoor. De verliezen in het vierde kwartaal (januari tot en met maart) bij KLM, waar de wintermaanden traditioneel het slechtst zijn, lijken zich dit voorjaar te hebben gecontinueerd.

NRC Webpagina's
28 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )
WNF - Investeerin de natuur
Playboy - Alles wat mannen boeit
Centraal Beheer - Vraag vrijblijven een offerte aan

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)