U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

I N T E R N E T :
Spoorloze e-mail in Amsterdam

Door onze Amsterdamse redactie
De Internet-abonnees van de Amsterdamse kabelexploitant A2000 hebben al meer dan drie weken grote problemen met het ontvangen en versturen van e-mail. Zo werkte de mailserver en de webserver door technische problemen een aantal dagen niet.

Volgens A2000 ligt de oorzaak van het probleem bij het upgraden van de computersystemen dat begin juli gestart is. De problemen hebben niet lang geduurd, zegt A2000. Maar volgens gebruikers werkte het internet en het e-mail-systeem ook donderdag en vrijdag niet. "Het kan soms ook druk zijn", verklaart de woordvoerder van A2000 die erkent dat het systeem deze zondag tweemaal voor tien minuten uit de lucht is geweest. Frankwin Hooglander, voorzitter van de A2000 Gebruikersvereniging Kabelinternetters (AGKV), zegt dat er iets "verschrikkelijk" mis is gegaan bij A2000 en dat de problemen voortduren. "We krijgen klachten van mensen die dagen niet hebben kunnen mailen en die al weken wachten op e-mail die door A2000 zelf is verzonden", aldus Hooglander. Hij denkt dat een groot aantal van circa 300.000 mailtjes van abonnees rondzweven en verdwenen zijn. Volgens A2000 zijn de problemen "zo goed als" verholpen. "De gebruikers kunnen gewoon weer e-mails versturen en ontvangen. We moeten nog 22.000 e- mails bezorgen." Deze zijn volgens de woordvoerder "beslist niet" definitief zoek.

De AGKV sluit een rechtszaak tegen A2000 niet uit nadat duidelijk werd dat de gebruikers niet op financiële compensatie hoeven te rekenen. De reactie van A2000: "De werkzaamheden zijn van tevoren aangekondigd en een deel van onze vijftienduizend abonnees heeft nauwelijks problemen gehad." De Consumentenbond vindt dat het abonnementsgeld moet worden gerestitueerd. Beeldend kunstenaar Franz Feigl, die A2000 gebruikt voor zijn zakelijke mail, is woedend. "Internet is een belangrijke professionele en sociale verkeersader van Amsterdam waar echter grote gaten in zitten. Dat is amateuristisch."

NRC Webpagina's
26 JULI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)