U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Justitie wil klantadressen van bedrijven
DEN HAAG, 8 JULI. Bedrijven moeten in de toekomst adresgegevens van klanten verstrekken ten behoeve van de opsporing van strafbare feiten als de politie daarom vraagt. Er komt eerst een wetswijziging waarin dat wordt geregeld voor de telecommunicatiesector, later volgen ook andere sectoren.

Borst: late abortus niet in alle gevallen strafbaar
DEN HAAG, 8 JULI. Abortus moet in bepaalde uitzonderlijke gevallen ook mogelijk zijn na de 24ste week. Hierbij gaat het om foetussen met ernstige en onbehandelbare aandoeningen. De ministers Borst (Volksgezondheid) en Korthals (Justitie) zullen dit zeer waarschijnlijk adviseren aan het kabinet, dat eind volgende week een standpunt wil innemen over deze kwestie.

Demonstraties tegen Servisch bewind gaan door
BELGRADO, 8 JULI. In verscheidene Servische steden is gisteren opnieuw tegen het bewind van president Milosevic gedemonstreerd. In Leskovac gingen voor de derde opeenvolgende dag demonstranten de straat op. Ze eisten behalve het aftreden van Milosevic ook de vrijlating van een televisietechnicus, die vorige week op de lokale televisie opriep tot een betoging tegen het regime.

Verzekeren oude dag fors duurder
ROTTERDAM, 8 JULI. Nieuwe levensverzekeringen en pensioenverzekeringen worden vanaf 1 augustus fors duurder. Het Verbond van Verzekeraars adviseert de premie te verhogen van alle verzekeringen met een gegarandeerde uitkering. Individuele levensverzekeringen worden 10 tot 20 procent duurder, collectieve pensioenverzekeringen 24 tot 34 procent, schat het verbond.

Leerlingen met zesje toch over
EDE, 8 JULI. De rector van het Marnix College in Ede heeft na overleg met de onderwijsinspectie besloten de omstreden overgangsregeling alsnog te wijzigen. Leerlingen die op hun eindrapport geen onvoldoendes hebben maar niet een vereist aantal punten haalden, gaan toch over naar de volgende klas. Het Marnix College had dit jaar de overgangsnormen verzwaard. Leerlingen moesten voor vier vakken meer dan een zes gemiddeld halen.

Tabaksindustrie verliest proces
MIAMI, 8 JULI. De Amerikaanse tabaksindustrie heeft gisteren voor een rechtbank in Florida een gevoelig verlies geleden. De rechtbank oordeelde dat zieke rokers, verslaafd geraakt door de misleidende reclame van de sigarettenfabrikanten, recht hebben op schadevergoedingen, die kunnen oplopen tot 500 miljard dollar.

Londen herstelt relatie met Libië
LONDEN, 8 JULI. Groot-Brittannië heeft gisteren na vijftien jaar zijn diplomatieke betrekkingen met Libië hersteld. Die waren verbroken nadat op 17 april 1984 vanuit de Libische ambassade in Londen was geschoten op tegenstanders van de Libische leider kolonel Gaddafi. Daarbij kwam een politieagente om.


NRC Webpagina's
8 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)