U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Prijs de file
Hoe wordt een minister snel bekend? Door te praten over files. Presenteer een oplichtend plakstrookje voor de weg en de zaal staat meteen vol microfoons en camera's. Er verandert weinig, want het opengooien van de vluchtstrook tijdens spitsuur is slechts een experiment. Maar het is genoeg om de minister te laten schitteren in de schijnwerpers. En dat deed ze gisteren. Glunderend drukte ze op een knop in een donkere zaal. Niemand die op het idee komt om alleen de voors en tegens van de plakstrook in beeld te brengen. Een persconferentie vult de dag. Dus ministers kunnen niet genoeg experimenteren.


T V   V O O R A F :


Op zoek naar Richard
Waar is verdorie Richard Krajicek? Veel tennisliefhebbers moeten dezer dagen oorlog voeren met de afstandsbediening om Nederlands beste tennisser op Wimbledon in beeld te krijgen. Want na RTL5 (1996) en de NOS ('97 en '98) verzorgt de jongste commerciële zender Net5 dit jaar de rechtstreekse uitzendingen van het belangrijkste tennistoernooi ter wereld.


F I L M   V O O R A F :


The Perez Family
Regisseuse Mira Nair, geboren in India, maar al twintig jaar woonachtig in New York, vierde triomfen met Salaam Bombay (1987), een indrukwekkend neo-realistisch drama over een plattelandsjongen die in de straten van Bombay ten onder gaat. Sindsdien kon ze echter nooit overtuigen, hoewel haar onderwerpkeuze sympathiek en persoonlijk lijkt. Zo ging Mississippi Masala over een Indiase familie uit Oeganda die in het Amerikaanse Zuiden terecht komt, en ook The Perez Family (1995) handelt over ontwortelde mensen - Cubanen deze keer - die ergens anders hun geluk moeten zoeken.


NRC Webpagina's
23 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)