U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Informatie drugsinvoer afkomstig van criminelen
DEN HAAG, 22 JUNI. Twee criminele informanten hebben bij de Haarlemse rechter-commissaris C. Flint-van Noort uit de doeken gedaan hoe het Nederlandse opsporingsapparaat ingeschakeld is bij de invoer van 15.000 kilo cocaïne. Het zijn deze verklaringen die de Tweede- Kamercommissie Kalsbeek eerder deze maand tot de conclusie brachten dat tijdens de IRT-affaire begin jaren negentig niet alleen softdrugs maar ook harddrugs door opsporingsambtenaren op de markt zijn gebracht. De informanten hebben hun verklaring afgelegd op verzoek van de Haarlemse officier van justitie P. Snijders die sinds 1994 de corruptie in het opsporingsapparaat onderzoekt. De informanten zijn naar verluidt een ooggetuige uit Colombia en de Nederlandse drugshandelaarster Bettine Martens, een voormalig lid van het Cali-kartel die eerder in Italië een kroongetuigeregeling sloot.

Academie weigert Servische studente
ARNHEM, 22 JUNI. De Servische studente Jelena Dadic is niet welkom op de academie van bouwkunst in Arnhem. Directeur John Carp liet haar onlangs weten dat hij geen studente kan aannemen afkomstig uit een land dat een ander volk wreed onderdrukt. Carp onderstreept dat hij geen eenmansactie tegen Serviërs heeft willen ontketenen, maar een signaal wil afgeven naar andere hogescholen en universiteiten omdat "ook zij te maken kunnen krijgen met een dergelijk dilemma".

Privatisering sociale zekerheid wordt uitgesteld
DEN HAAG, 22 JUNI. De privatisering van de sociale zekerheid wordt uitgesteld. Eerst moet duidelijk worden wat de consequenties zijn van de verkoop van uitvoeringsinstellingen als Gak en Cadans/GUO. Dat bleek gisteren bij een debat tussen kabinet en Tweede Kamer over de toekomstige uitvoering van de sociale zekerheid.

Dioxineaffaire: bron gevonden
BRUSSEL, 22 JUNI. De Belgische justitie zegt de bron van de dioxinebesmetting gevonden te hebben. Bij het Waalse vetverwerkingsbedrijf Fogra in Bertrix zijn sporen gevonden die overeenkomen met de dioxinen in het besmette veevoer. De directeur van Fogra, de 51-jarige J.T., is gisteren aangehouden.

Rijk betaalt mee aan metrolijn
AMSTERDAM, 22 JUNI. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) en de gemeente Amsterdam zijn het na maanden onderhandelen eens geworden over de financiering van de Noord-Zuidlijn. Het rijk steekt 2.055 miljoen gulden in de nieuwe metro van Amsterdam-Noord naar Zuid/WTC.

Grote vechtpartij door vete families
ALBLASSERDAM, 22 JUNI. Honderd mensen zijn gisteravond slaags geraakt bij een ruzie tussen twee Marokkaanse families in Alblasserdam. Dertig politieagenten hadden twee uur nodig om een einde te maken aan het straatgevecht, waarbij slag- en steekwapens werden gebruikt.

'Proces Öcalan verloopt eerlijk'
STRAATSBURG, 22 JUNI. Het proces dat in Turkije aan de gang is tegen de Turks-Koerdische leider Abdullah Öcalan heeft een eerlijk verloop. Dat staat in een verslag dat gisteren is aangeboden aan de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa. De 41 lidstaten tellende organisatie is in 1949 opgericht om democratie en de rechten van de mens in Europa te bevorderen.

17 vlindersoorten uitgestorven
WAGENINGEN, 22 JUNI. Van de zeventig soorten dagvlinders die aan het begin van deze eeuw nog in Nederland voorkwamen zijn er inmiddels zeventien uitgestorven. Van de resterende 53 staan er dertig op de 'Rode Lijst' van bedreigde diersoorten, zo meldt de Vlinderstichting.

Kilometerheffing automobilisten
DEN HAAG, 22 JUNI. De meeste fracties in de Tweede Kamer zien wel wat in het plan van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) om een kilometerheffing voor automobilisten in te voeren.

NRC Webpagina's
22 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)