U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Pesten
Als interviewer ben je gezegend met een jongetje als Roger. Ik schatte hem een jaar of 11. Nadenkende blik onder een donkere krullenkop. Nauwkeurig ging hij in op de vragen die de presentatrice, Dr. Loes, hem stelde. Het ging over pesten. Dat was hem ook wel overkomen. "Als ze mij pesten, zeg ik wat terug. Als zij dan wat zeggen tegen mij, zeg ik weer wat terug en dan zegt hij weer wat terug. Zo krijg je een kringloop en dan denk ik waar ben ik mee bezig en dan loop ik weg en ga ik wat anders doen". Hier sprak een kleine rationalist.


V I D E O C L I P :


De luiheid van een muziekvideo
Het verhaal achter de vooral in Engeland immens populaire single Everybody's free (to use sunscreen) van Baz Luhrman is inmiddels onderdeel van de hype geworden. Regisseur van hippe Romeo en Juliet-verfilming remixt de soundtrack. Iemand in de studio haalt van het internet een epidemisch verspreid verhaaltje dat ironische wijze levenslessen debiteert en afkomstig zou zijn van Kurt Vonnegut, die afzwaaiende studenten aan het MIT in Boston toesprak. Dit moet de tekst van de single worden! Haastige nachtelijke research levert echter op dat niet de oude Vonnegut, maar ene Mary Schmidch, een enkele generaties jongere columniste van de Chicago Tribune de auteur is. Het lijkt een scène uit een speelfilm.


F I L M   V O O R A F :


L'Amant
In Vietnam is de verfilming van Marguerite Duras' semi-autobiografische roman L'Amant alleen op illegale videokopieën in z'n geheel verkrijgbaar. Want het mag dan wel de eerste westerse film zijn die er na de Vietnamoorlog werd opgenomen, de talrijke erotische scènes waardoor L'Amant (1991) van een Nederlandse recensent zelfs het predikaat 'softporno' kreeg opgeplakt, werden in het land waar Duras' jeugherinneringen zich afspelen ongepast bevonden.


NRC Webpagina's
22 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)