U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Prognose: winst GroenLinks, SP
DEN HAAG, 11 JUNI. Bij een diepterecord in opkomst van dertig procent hebben GroenLinks en de Socialistische Partij gisteren in de Nederlandse verkiezingen voor het Europese Parlement vermoedelijk forse winst geboekt. D66 raakte, vergeleken met de Euroverkiezingen in 1994, de helft van zijn aanhang kwijt. Dit blijkt uit de eerste prognoses van de uitslag. De officiële uitslag wordt zondagavond bekendgemaakt, nadat in alle vijftien lidstaten van de Europese Unie de stemmen zijn geteld. In 1994 was er nog een opkomst van 36 procent.

Afval van ‘dioxinekippen' in Nederlands veevoer
ROTTERDAM, 11 JUNI. Slachtafval van verdachte Belgische ‘dioxinekippen' is in Nederland verwerkt tot meel voor mengvoeders voor varkens en kippen. Vanuit Nederland is het meel ook verkocht aan producenten van katten- en hondenbrokken in verschillende Europese landen. Het gaat om afval van slachtkuikens die in België uit voorzorg uit de winkels zijn gehaald.

Weer veertien mensen vermoord in Algerije
ALGIERS, 11 JUNI. Een groep moslimextremisten heeft vannacht veertien dorpelingen vermoord in Sidi Naamane, 70 kilometer ten zuiden van de Algerijnse hoofdstad Algiers. Dat hebben de Algerijnse veiligheidsdiensten meegedeeld. Eerder deze week werd bekend dat een moslimextremistische beweging, het Leger van Islamitische Redding (AIS), definitief de wapens tegen het regime neerlegde, maar de zeer gewelddadige Gewapende Islamitische Groep (GIA) vecht door.

Varkenswet blijft buiten werking
DEN HAAG, 11 JUNI. De varkenswet, die voorziet in een gedwongen inkrimping van de varkensstapel zonder schadevergoeding, blijft buiten werking totdat een rechter in een bodemprocedure een uitspraak heeft gedaan. Het belang van de varkensboeren weegt zwaarder dan het algemeen belang.

Arbour vertrekt uit tribunaal
DEN HAAG, 11 JUNI. Louise Arbour, de Canadese hoofdaanklager van het tribunaal voor oorlogsmisdaden in voormalig Joegoslavië, legt in september haar functie neer. Haar vierjarige termijn zou pas volgend jaar aflopen. Arbour wordt rechter bij het Hooggerechtshof in Canada.

Heineken koopt Spaanse brouwer
ROTTERDAM, 11 JUNI. Bierbrouwer Heineken heeft verreweg de grootste overname in zijn geschiedenis gedaan. De brouwer koopt voor 1,43 miljard gulden een belang van 88 procent in de Spaanse marktleider Cruzcampo. Daarmee krijgt Heineken een marktaandeel van 37 procent in Spanje, de derde biermarkt van Europa.

Rabobank snoeit in kosten
ROTTERDAM, 11 JUNI. De Rabobank gaat de komende drie jaar de kosten flink terugschroeven om de lagere groei van de markt op te vangen. Of de operatie tot banenverlies zal leiden is niet duidelijk.

Verlies hockeyers tegen Zuid-Korea
BRISBANE, 11 JUNI. De Nederlandse mannenhockeyploeg heeft vandaag bij het toernooi om de Champions Trophy verrassend met 3-2 verloren van Zuid-Korea. De Nederlandse vrouwenploeg speelde vandaag ook tegen de Koreanen en won met 3-2.

NRC Webpagina's
11 JUNI 1999




( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)