U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Moord moet
Mevrouw Borst van Volksgezondheid leert dagelijks bij. Niet alleen een vliegtuigongeluk, maar ook voedsel hoort tot het rijk der emoties. Sinds de parlementaire enquête neemt de Opperdokter onwetenschappelijke prietpraat serieus. Emoties kunnen haar ten val brengen, wetenschap niet. Ze betuigde gisteren spijt over de rationele overweging die ze had gemaakt door de dioxinevondsten niet meteen openbaar te maken. "Als je het hebt over consumenten moet je niet alleen rationele, maar ook emotionele argumenten in het spel brengen. Voor consumenten is voeding iets emotioneels, dat geldt voor mij en dat geldt voor iedereen", zei ze in de Tweede Kamer. Ze bedoelde het omgekeerde: als de mensen dit horen, kunnen ze hun gevoelens niet meer de baas, dus had ik het maar geheim gehouden. De Belgen waren in stampede over de grens gegaan om in Nederland producten te kopen die daar inmiddels ook zijn verboden. 's Morgens at ik een boterham met Coburger ham van Albert Heijn, even later stond het als besmet product op Teletekst. De verwarring is groot maar de televisie houdt zich in. De mensen zijn rationeler dan mevrouw Borst aanneemt. Genoeg ander nieuws, zoals de vrede in Kosovo en IRT2. Van de voorlichter van de Consumentenbond op Netwerk begrijp ik dat dioxinen ongezond zijn maar dat er na consumptie van een dioxinekip niets gebeurt. Daar kan ik het mee doen. De eerste patiënt die aan een overdosis is overleden, moet nog worden gevonden. Pas over zes jaar horen we hoe het zat, in een groot publiek verhoor. Waarom was alles toen zo kalm?


T V   V O O R A F :


Houvast voor startende surfers
"Als mensen gaan zoeken op internet, wil ik dat ze automatisch aan Startpagina denken", zegt Durk Jan de Bruin. 100.000 Nederlandse internetgebruikers denken al elke dag aan Startpagina, een overzichtssite met duizenden handige links, als ze gaan surfen. Uit een meting van marktonderzoekbureau Multiscope blijkt dat de portal bijna vanuit het niets is opgeklommen tot de top 10 van best bezochte sites in Nederland. 22 procent van de 2,3 miljoen Nederlandse surfers bezoekt de site minstens één keer per maand.


F I L M   V O O R A F :


Jacob's Ladder
Het Groot Handboek der Griezeliconen omschrijft, als het zou bestaan, op zijn minst vier manieren om de filmkijker angst aan te jagen. Het op treurige wijze overleden kind dat rondwaart in een Victoriaans huis mag er niet in ontbreken, helemaal niet als hij dat doet in een oude houten rolstoel (Peter Medaks The Changeling).


NRC Webpagina's
10 JUNI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)