U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Steun voor referendum slinkt snel in Eerste Kamer
DEN HAAG, 17 MEI. De kans op aanvaarding van het referendum door de Eerste Kamer is geslonken nu senator Bierman (Groenen, provinciale lijsten) gisteren heeft besloten tegen te stemmen.

Overlast door smeltende sneeuw
BERN, 17 MEI. In het Zwitserse Thun zijn dit weekeinde meer dan honderd mensen geëvacueerd als gevolg van de hoge waterstand van verschillende rivieren. In Bern moest het vliegveld worden gesloten. Ook in Zürich stonden straten blank en op een enkele plaats ontspoorde de tram. Even bestond het gevaar dat de 200 jaar oude Linthdam het zou begeven.

'Geen zege in Kosovo zonder grondtroepen'
LONDEN, ROME, 17 MEI. De Amerikaanse legerleiding heeft het Pentagon gewaarschuwd dat de oorlog om Kosovo niet te winnen is zonder inzet van grondtroepen. De verenigde chefs van staven hebben - volgens het weekblad Newsweek - minister van Defensie Cohen laten weten dat de oorlog om Kosovo niet zonder grondtroepen te winnen is. Ze deden dat enkele weken geleden in een brief waarin ze uiting gaven aan hun gevoel dat "de tijd dringt", omdat een grondoffensief vanaf augustus pas kan plaatsvinden als de troepen al in juni naar de Balkan worden overgebracht.

Barak favoriet voor premier
TEL AVIV, 17 MEI. Ehud Barak, de leider van Israel-Eén (Arbeidspartij), bindt vandaag als favoriet de strijd aan met Likud- premier Benjamin Netanyahu in de verkiezingen om het Israelische premierschap. De voor 1 juni vastgestelde tweede ronde is het afgelopen weekeinde door het terugtreden van drie andere kandidaten voor het premierschap in principe overbodig geworden.

Fundamentaliste verliest Turkse nationaliteit
ANKARA, 17 MEI. De Turkse president Suleyman Demirel heeft de moslim- fundamentalistische parlementariër Merve Kavakci, die een schandaal veroorzaakte toen zij met hoofddoek op in het parlement verscheen, zaterdag haar staatsburgerschap ontnomen.

Doema verliest van Jeltsin
MOSKOU, 17 MEI. Niet het Kremlin, maar de Doema is de grote verliezer geworden van de poging tot impeachment van president Jeltsin. Na een driedaagse hoorzitting over het "hoogverraad" van het staatshoofd bleek er voor geen van de vijf afzettingsgronden een tweederde meerderheid te bestaan.

Vrouw Koeweit vlakbij kiesrecht
KOEWEIT, 17 MEI. De Koeweitse regering heeft vrouwen gisteren onverwachts en tot hun vreugde actief en passief stemrecht toegekend, zij het nog niet bij de parlementsverkiezingen van juli.

Warenhuizen eisen Haags geld
DEN HAAG, 17 MEI. De grootwinkelbedrijven in de Haagse Grote Marktstraat claimen miljoenen guldens bij de gemeente Den Haag wegens inkomstenderving door de aanleg van de tramtunnel. De gemeente heeft met verbazing gereageerd.

Kritiek MKB op sociale zekerheid
DEN HAAG, 17 MEI. Werknemers moeten gaan meebetalen aan de uitvoering van sociale verzekeringen zodra deze geprivatiseerd is. Dat schrijft MKB-Nederland in een vandaag aan staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) gepresenteerde nota. Het kabinet meent dat alleen de werkgevers voor de uitvoeringskosten moeten opdraaien.

'Smart moet veel meer verkopen'
ROTTERDAM, 17 MEI. Als de verkoop van het 'stadsautootje' Smart niet binnen zes maanden drastisch toeneemt, dreigt eigenaar DaimlerChrysler "de geldkraan dicht" te draaien. Dit bericht het Duitse opinieweekblad Der Spiegel.


NRC Webpagina's
17 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)