U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Faalangst werkt verlammend
Deze week begint het landelijk eindexamen voor ruim 142 duizend Mavo, Havo en VWO-scholieren. Voor een op de vijf werkt faalangst verlammend.

Boem, boem uit de chatroom
Terwijl de NAVO intensieve luchtaanvallen op Servië uitvoerde, werd dit weekeinde in Amsterdam een bescheiden feestje gevierd voor een jarige Servische radiozender.

Grote bellers klagen over Opta
Het wordt niets met concurrentie in de telefoonwereld als de toezichthouder Opta te streng op de prijzen blijft letten. Dat zegt de vereniging van grote klanten van telefoonbedrijven (BTG). De Opta stelt bijvoorbeeld maximumprijzen vast voor het gebruik van het telefoonnet van KPN Telecom door andere telecom-aanbieders. Maar BTG-voorzitter R. Matthijssen vreest dat de lage prijzen tot uitstel van investeringen in concurrerende netwerken zullen leiden. "Doordat de andere aanbieders tegen lage kosten gebruik kunnen maken van het KPN-netwerk, blijft KPN de markt domineren. Een situatie die ver weg staat van een concurrerende markt", zei Matthijsen vanochtend bij een forum. De BTG ziet ook geen rol meer voor de Opta. "In het grootzakelijk segment is reeds sprake van effectieve en gelijkwaardige concurrentie." (ANP)

Meer reclame in brievenbus
Het bedrag dat bedrijven hebben besteed aan geadresseerd en ongeadresseerd reclamedrukwerk is vorig jaar met 11 procent gestegen tot 4,4 miljard gulden. Het ongeadresseerde reclamewerk steeg met 16 procent tot 1,2 miljard gulden (8, 7 miljard stuks). De geadresseerde reclame steeg met 9 procent tot 3,2 miljard gulden (1,4 miljard stuks). Dat blijkt uit cijfers van de branchevereniging DMSA. Voor dit jaar verwacht DMSA een groei van 5 tot 10 procent. (Redactie economie)

Plan telecomfusie in VS
De Amerikaanse telecombedrijven US West en Global Crossing (data- en internetverkeer) hebben vandaag bekend gemaakt te willen fuseren. De nieuwe onderneming gaat Global Crossing heten en krijgt 63.000 werknemers. US West was tot 1984 onderdeel van AT&T. Global Crossing bestaat pas twee jaar, maar is door overnames snel gegroeid. US West behaalde vorig jaar een omzet van 12,4 miljard dollar en is 31 miljard dollar waard op de beurs. De omzet van Global Crossing is veel lager, 424 miljoen dollar, maar de beurswaarde is hoger dan die van US West: 36 miljard dollar. (ANP)


Sinds kort kan iedereen meezoeken naar buitenaardse intelligentie vanaf de eigen computer. Meewerken aan dit wetenschappelijke project, Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI@home), kan door een screensaver te downloaden, die gegevens van een radiotelescoop downloadt en analyseert. Er zijn versies voor Windows, Macintosh en Unix beschikbaar, in tegenstelling tot wat de Nederlandse pagina vermeldt.

(setiathome.ssl.berkeley.edu)

NRC Webpagina's
17 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)