U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Arena

Euro2000


Euro 2000 wil Arena houden als EK-stadion

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 7 MEI. Het bestuur van de stichting Euro 2000 wil de Amsterdam Arena als speelstadion van het Europese kampioenschap voetbal in Nederland en België behouden. Tijdens een vergadering zijn verschillende alternatieven aangedragen die de huidige impasse tussen de organisatoren van het voetbaltoernooi en de certificaathouders van het stadion moeten doorbreken. "In ieder geval geldt als basisprincipe dat de Amsterdam Arena als speelstadion blijft gehandhaafd", aldus woordvoerder R. Van der Eijk van de stichting Euro 2000.

"De consequenties van deze al ternatieven zullen met betrokken personen worden besproken. We willen de door ons aangedragen oplossingen nog niet openbaar maken. Wel verwacht ik dat we er volgende week uitkomen", stelde Van der Eijk.

Het besluit van het bestuur van de stichting Euro 2000 staat haaks op het standpunt dat de organisa toren van het Europese kampioen schap voetbal in Nederland en Bel gië aanvankelijk verdedigden.

Toen bleek dat de 2.200 certificaat houders, die zesduizend plaatsen bezetten, en de acht founders van de Amsterdam Arena niet bereid waren hun stoelen en skyboxen tij dens Euro 2000 af te staan, dreigde de organisatie van het grootste voetbalevenement uit de geschie denis van het Nederlands voetbal het Amsterdamse stadion te mijden.

Voor Rob Cohen, certificaat houder en directeur van het in de Arena gevestigde restaurant Soc cer World, komt de beslissing van het bestuur van de stichting Euro 2000 niet als een verrassing. De schoonvader van Ronald de Boer: "Ik vind het fantastisch maar had ook niet anders verwacht. Euro 2000 heeft er niet slim aan gedaan allerlei contracten met bierbrou wers en andere bedrijven af te slui ten. De organisatie had hen nooit mogen beloven dat de Arena leeg wordt opgeleverd tijdens het EK.

Er is gewoon over het hoofd gezien dat de founders en certificaathou ders van de Amsterdam Arena ook een contract hebben. Euro 2000 kan dus nooit bepalen wie er tij dens het Europese kampioenschap voetbal in de skybox zit of welk bier er in de restaurants wordt ge schonken."

Cohen is nog niet op de hoogte van de alternatieven die de stich ting Euro 2000 heeft aangedragen.

"Ik denk dat ze hun gasten en sponsors in de ontmoetingsruim ten en restaurants willen ontvan gen. Ik snap ook niet waarom ze zó moeilijk hebben gedaan. De sky boxhouders zijn alleen geïnteres seerd in de twee wedstrijden van het Nederlands elftal in de Arena."

Euro 2000 dreigde aanvankelijk de wedstrijden van Amsterdam te verdelen over Arnhem en Eindho ven, maar die stadions kunnen twintigduizend toeschouwers min der herbergen. Met het Gelredome in Arnhem en het Philips-stadion in Eindhoven bereikte Euro 2000 in grote lijnen wel al een akkoord.

NRC Webpagina's
7 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )
Is innovatie noodzakelijk - Syntens
Robeco Rentemaxx

Nieuws Tribune, nu 15 gulden

Domicilie Cover

Domicilie,
voor wie zich vestigt
in het buitenland.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)