U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok: rapport Bijlmer zwak onderbouwd
DEN HAAG, 23 APRIL. Premier Kok vindt dat het rapport van de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer op onderdelen zwak is onderbouwd. De premier kondigde gisteren in een eerste reactie op het enquêterapport aan dat de harde conclusies van de enquêtecommissie ,,naar vermogen zullen worden weerlegd'' door het kabinet. Het enquêterapport oordeelt het hardst over premier Kok en de ministers Borst (Volksgezondheid) en Jorritsma (Economische Zaken, voorheen Verkeer).

'Nederland kan 5000 Kosovaren opvangen'
ROTTERDAM, 23 APRIL. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten denkt dat Nederland 5.000 vluchtelingen uit Kosovo kan opvangen. De VNG baseert dit aantal op een enquête van het Radio 1 Journaal onder dertig middelgrote tot grote gemeenten.

UNHCR: Afrika wordt vergeten
PRETORIA, 23 APRIL. Voor de opvang van Afrika's acht miljoen vluchtelingen is dringend meer geld nodig, waarschuwt de vluchtelingenorganisatie UNHCR. Belangrijke donoren hebben hun geldstromen verlegd naar de Balkan.

Boijmans raakt in tijdnood
ROTTERDAM, 23 APRIL. De nieuwbouw van Museum Boijmans Van Beuningen, die op 1 januari 2001 geopend moet worden, dreigt niet op tijd klaar te zullen zijn. Door slepende juridische procedures kan nog steeds niet met de verbouwing worden begonnen, zodat tijdige oplevering steeds twijfelachtiger wordt.

Wachttijden voor zieken lang
DEN HAAG, 23 APRIL. Zieke werknemers moeten gemiddeld 28 dagen wachten voor ze bij een medisch specialist terecht kunnen. In totaal moet een zieke werknemer 54 dagen 'onnodig' wachten voordat hij door het medisch circuit heen is. Dat kostte in 1998 achthonderd miljoen gulden.

Palestijnse kantoren dicht
TEL AVIV, 23 APRIL. Israel heeft besloten drie kantoren in het Palestijnse Orient House in Oost-Jeruzalem te sluiten. De politie in staat van paraatheid gebracht.

Probleem met mobiele net KPN
ROTTERDAM, 23 APRIL. Abonnees van KPN Telecom die gebruik maken van een zaktelefoon met vooruitbetaald abonnement kunnen in de avonduren moeilijk contact krijgen. Het netwerk blijkt tussen 19.00 uur en 22.00 uur vaak overbezet.

Akzo helpt Scala
ROME, 23 APRIL. De neoklassieke façade van het Milanese operahuis La Scala zal volledig worden gerestaureerd op kosten van het Nederlandse bedrijf Akzo Nobel Coatings.

NRC Webpagina's
23 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)