U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Machtsstrijd bij Moslim Omroep suddert voort
De Nederlandse Moslim Raad heeft het bestuur van de Nederlandse Moslim Omroep op non-actief gesteld. Verwijten vliegen over en weer.

Geluksparadox
De informatie-economie bevordert sterk het geluk van consumenten. Voor de Maastrichtse econoom Luc Soete is dit geen gewaagde stelling. Psychologen hebben de afgelopen decennia geconstateerd dat mensen zich niet zo gelukkig voelen als op grond van hun toegenomen materiële welvaart mocht worden verwacht.

Probleem met mobiele net KPN
Abonnees van KPN Telecom die gebruik maken van een zaktelefoon met een vooruitbetaald abonnement kunnen in de avonduren moeilijk contact krijgen. Het netwerk is tussen 19.00 uur en 22.00 uur vaak overbezet.

Boetedreiging KPN
KPN Telecom moet uiterlijk 1 juli de schaarste op het telefoonnet hebben opgelost. Gebeurt dit niet, dan zal toezichthouder Opta het bedrijf beboeten. Tot die tijd moet KPN de beperkte capaciteit in elk geval eerlijk verdelen tussen zichzelf en de concurrenten. Als dat niet mogelijk is, moet er een redelijk alternatief komen.

Olivetti houdt vast aan bod op Telecom Italia
Olivetti legt zich niet neer bij de fusieplannen van Telecom Italia met Deutsche Telekom en blijft proberen Telecom Italia over te nemen. Het openbare bod hierop is gisteravond goedgekeurd door de beurscommissie Consob en wordt op 30 april van kracht.

Geen zorgen voor dag van morgen
Deutsche Telekom en Telecom Italia plannen voor nieuwe overnames. ,,De VS zijn ons volgende gebied van expansie"

Akkoord veilige betaling via Internet
De EU-ministers voor telecommunicatie hebben gisteren een akkoord gesloten over een systeem voor elektronische handtekeningen. Daardoor zijn zakelijke verrichtingen op internet, zoals bankzaken, in de toekomst beter te beveiligen via pincodes. Onafhankelijke toezichthouders moeten toezien op de technische standaarden die internetaanbieders zullen hanteren. Elke aanbieder in een EU-lidstaat moet in eigen land de techniek voor het zetten van elektronische handtekeningen laten controleren en registreren. Deze technologie moet de systemen beheren, waarmee klanten via een pincode of elektronische handtekening zaken kunnen doen via internet. (ANP)

Parijs betaalt Kosovaarse krant
Frankrijk zal 60 procent van de kosten (91.000 euro) betalen voor het weer laten verschijnen van het Kosovaarse dagblad in het Albanees Koha Ditore, die de gevluchte journalisten gratis zullen verspreiden onder de vluchtelingen in Macedonië en Albanië. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs gisteren meegedeeld. Hoofdredacteur Baton Haxhiu zei gisteren bij zijn bezoek aan het ministerie ongeveer 180.000 euro nodig te hebben om de krant twee maanden lang te laten verschijnen. Hij hoopt op een oplage van 20.000, plus 15.000 expemplaren die in West-Europa worden gedrukt en gedistribueerd. (AFP)

Rai met Canal Plus in nieuwe zender
De Italiaanse staatsomroep Rai heeft een akkoord gesloten voor samenwerking met de Franse tv-groep Canal Plus, die ook Telepiù controleert, de belangrijkste zender voor abonnee-tv in Italië. De Rai zal via het bouquet van Telepiù, dat overwegend via de Hotbird2- satelliet wordt verspreid, zes kanalen aanbieden met de thema's: jeugd, amusement, film, historische tv-uitzendingen, de Italiaanse keuken, en kunst en cultuur. Onder het akkoord neemt de Rai een belang van tien procent in Telepiù. Dat is nu voor negentig procent in handen van Canal Plus. Mediamagnaat Silvio Berlusconi heeft de resterende tien procent. Rai kan in een latere fase zijn belang uitbreiden, alleen of met partners, naar 45 procent. (Marc Leijendekker in Rome)

VNU begint joint venture in Puerto Rico
Uitgeverij VNU start in Puerto Rico een joint-venture met het Amerikaanse GTE en de lokale telefoonmaatschappij PRTC om in het land telefoongidsen uit te geven. Het contract dat VNU al met PRTC had, liep af. De Amerikanen worden via de joint venture bij het nieuwe contract betrokken omdat zij een belang hebben genomen in het inmiddels geprivatiseerde PRTC. VNU dat een belang van 40 procent in de samenwerking krijgt, stelt dat de nieuwe constructie geen negatieve gevolgen heeft voor het resultaat. (ANP)


Al kort na de schietpartij op de school in Denver werden domeinnamen rond 'trenchcoatmafia' geregistreerd. Op twee ervan (waaronder trenchcoatmafia.com) valt te lezen dat dit gebeurde om winstgevende of immorele praktijken te voorkomen. Dit in tegenstelling tot de site trenchcoat.org waar Clinton wordt opgeroepen zwarten te bombarderen, in plaats van Serviërs. Eerder deze week werd een dergelijke website door provider America On Line geblokkeerd.

NRC Webpagina's
23 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)