U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wöltgens verbiedt Roda-Feyenoord
Burgemeester Wöltgens van Kerkrade heeft het duel Roda JC-Feyenoord verboden. De Rotterdamse voetbalploeg zou woensdag bij winst kampioen zijn. Wöltgens vreest problemen met de Feyenoord-fans die massaal naar Limburg zullen komen. Wöltgens nam de beslissing na overleg met politie, justitie en clubs. Feyenoord kan nu zondag in de Kuip tegen NAC de titel pakken. Gisteren versloeg Feijenoord NAC in een inhaalwedstrijd in Breda met 1-0.

Bouw-CAO rond, ultimatum FNV bij banken
ROTTERDAM, 19 APRIL. Werkgevers en bonden in de bouw hebben in de nacht van zaterdag op zondag op de valreep een principe-akkoord bereikt over een tweejarige CAO. De stakingsacties die vandaag moesten beginnen zijn van de baan. De CAO-onderhandelingen bij de banken zijn vastgelopen.

Stuiveling hoofd Rekenkamer
DEN HAAG, 19 APRIL. Het kabinet heeft besloten Saskia Stuiveling (53) voor te dragen als president van de Algemene Rekenkamer. Stuiveling (PvdA) volgt H. Koning (VVD) op, die onlangs met pensioen ging. Stuiveling is sinds 1984 lid van het college van de Rekenkamer.

Bomaanslag op moskee Jakarta
JAKARTA, 19 APRIL. Bij een bomaanslag op de grote Istiqlal moskee in Jakarta zijn vanmiddag verscheidene gewonden gevallen. Op het moment van de aanslag waren 300 mensen bijeen voor het middaggebed. Een moskeefunctionaris zei dat de aanslag ,,duidelijk bedoeld was religieuze spanningen uit te lokken''.

J. Molkenboer (82) overleden
DEN HAAG, 19 APRIL. J.A.M. Molkenboer, een van de invloedrijkste ambtenaren van de jaren zeventig en tachtig op het ministerie van Economische Zaken, is vrijdag op 82-jarige leeftijd overleden.

WTO akkoord met sancties
GENÈVE, 19 APRIL. De wereldhandelsorganisatie WTO heeft vandaag de VS goedkeuring gegeven voor het instellen van sancties tegen de Europese Unie in het kader van het langlopende bananenconflict. De vertegenwoordigers van de EU hebben geen protest aangetekend.

Congrespartij wil kabinet vormen
DELHI, 19 APRIL. De Congrespartij van Sonia Gandhi, weduwe van de vermoorde oud-premier van India, Rajiv Gandhi, doet vandaag een poging een nieuwe regering te vormen na de val van het kabinet van premier Atal Behari Vajpayee afgelopen zaterdag.

Telekom-alliantie
ROME, 19 APRIL. Telecom Italia heeft bevestigd dat het met Deutsche Telekom onderhandelt over de mogelijkheid van een industriële alliantie.

Ecevit winnaar Turkse verkiezing
ANKARA, 19 APRIL. Nationalistische partijen hebben in de gisteren gehouden parlementsverkiezingen in Turkije aanzienlijke winst geboekt, zo blijkt uit de voorlopige uitslagen. Grote verliezer is de moslim-fundamentalistische Partij van de Deugd.

NRC Webpagina's
19 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)