U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Telecom Italia werkt aan alliantie
Telecom Italia heeft bevestigd dat het met Deutsche Telekom onderhandelt ,,over de mogelijkheid van een industriële alliantie". Over vorm en invulling daarvan liet Telecom alleen weten dat ,,de details nog worden bestudeerd."

Top Compaq stapt op na slechte cijfers
Topman E. Pfeiffer van Compaq stapt op. Het vertrek van de Duitser komt ruim een week nadat het computerbedrijf tegenvallende resultaten aankondigde over het eerste kwartaal van dit jaar en ruim een jaar na de overname door Compaq van Digital Equipment.

Van der Ploeg: akkoord kabel in strijd met wet
Het kabelakkoord dat de gemeente Amsterdam en kabelexploitant A2000 vorige week sloten, is volgens staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) in strijd met de Mediawet. Het basispakket dat de Amsterdamse kijker vanaf volgend jaar te zien krijgt zal uit vijftien zenders bestaan. De commerciële omroepen verdwijnen hoogstwaarschijnlijk in ander pakket achter de decoder. Voor dat pakket zal de kijker een tientje extra moeten betalen. De Mediawet schrijft echter voor dat het basispakket naast publieke ook commerciële zenders moet bevatten.

Bossche school heeft beste krant
De schoolkrant van het Koning Willem I College uit Den Bosch is zaterdag uitgeroepen tot beste schoolkrant van Nederland. De prijs bestaat onder andere uit een computer en een wisselbokaal. In totaal dongen 95 schoolkranten mee naar de prijs. Volgens de jury bevat de winnende schoolkrant een goede mix van humor, informatie en creativiteit. (ANP)

Beurzen dicht op 31 december
Om millenniumproblemen te voorkomen zijn alle financiële markten in de eurozone gesloten op vrijdag 31 december 1999. Dat heeft Europees commissaris Yves-Thibault de Silguy zaterdag verklaard. Het was een beslissing van de ministers van Financiën van de Europese Unie die dit weekeinde bijeen waren in Dresden. ,,Dit maakt het juridisch veiliger en makkelijker om de overgang naar het jaar 2000 te maken", zei De Silguy. Er is geen beslissing genomen om 31 december tot een Europese vakantiedag te bestempelen. Dat moet ieder land zelf beslissen. (Reuters)

Supercomputer voor China
Een bedrijf uit Hongkong is voor de rechter gedaagd na de verkoop van een supercomputer aan een bedrijf in China dat betrokken is bij de wapenindustrie. Det meldt een Chinese krant dit weekeinde. Automated Systems uit Hongkong zou een Sun Microsystems computer hebben geleverd aan het Changsha Instituut voor Wetenschap en Technologie in Hunan dat wapensystemen ontwikkelt voor het ministerie van Defensie. Het bedrijf zou niet over de vereiste vergunning hebben beschikt. (AP)

Flip van der Schalie overleden
Radio- en tv-producent Flip van der Schalie is vorige week op 75-jarige leeftijd overleden. Na een korte carrière als reclametekenaar, lid van enkele cabaretgroepjes en hoorspelacteur werkte hij meer dan dertig jaar lang bij de AVRO. Voor de radio produceerde hij onder meer het amusementsprogramma De bonte dinsdagavondtrein, en voor de televisie werkte hij als producent en regisseur aan programma's als Nieuwe oogst, Puzzeluur en Wie van de drie, dat hij ook enige tijd presenteerde. Voorts was Van der Schalie tot zijn overlijden actief in de stichting die de nalatenschap van de tekenaar Jo Spier beheert.

Paradiso Film wint Filmquiz
In het Amsterdamse filmtheater Kriterion is gistermiddag de Nationale Filmquiz gewonnen door Paradiso Film. De eer van deze Nederlands-Belgische distributeur van onafhankelijk gemaakte films werd verdedigd door Carolyn van Liefland en Eric Engelen. Het team van NRC Handelsblad, bestaande uit de kunstredacteuren Mark Duursma en Pieter Steinz, werd tweede.


Het Duitse parlement neemt vandaag voor de eerste keer zitting in de vernieuwde Rijksdag in Berlijn. Acht jaar heeft de Bondsdag erover gedaan om van Bonn naar Berlijn te verhuizen. Op de website van het Duitse parlement is te lezen welke politieke en bouwkundige perikelen aan de verhuizing vooraf gingen. De opening van de verbouwde Rijksdag wordt live op Internet uitgezonden, evenals alle komende parlementszittingen. (www.bundestag.de)

NRC Webpagina's
19 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)