U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Plan integratie toezicht op beurs en bankwezen
DEN HAAG, 2 APRIL. Het kabinet wil een Raad van Financiële Toezichthouders instellen, waarin het toezicht op bankwezen, beurs en verzekeraars wordt geïntegreerd. In deze raad zullen De Nederlandsche Bank, de Stichting Toezicht Effectenverkeer en de Verzekeringskamer deelnemen.

Komst partij centrum-rechts
ROTTERDAM, 2 APRIL. De Europarlementariërs J. Janssen van Raay en L. van Bladel werken samen aan de oprichting van een centrum-rechtse partij in Nederland tegen verdere Europese integratie. De partij moet het mogelijk maken dat de twee bij de volgende verkiezingen in juni opnieuw een zetel krijgen in het Europese Parlement.

Dodental Flora stijgt tot 21
DEN HAAG, 2 APRIL. Het aantal dodelijke slachtoffers onder de bezoekers aan de West-Friese Flora in Bovenkarspel is gestegen tot 21. Bij 14 van hen staat het vast dat ze zijn overleden aan de gevolgen van legionellose (veteranenziekte). Dit heeft minister Borst (Volksgezondheid) gisteren bekendgemaakt. In totaal zijn 231 bezoekers van de Flora ziek geworden of overleden. Van 106 is het zeker dat ze zijn besmet met de legionellabacterie.

Levenslang voor moord op joden
LONDEN, 2 APRIL. In Londen is gisteren de 78-jarige spoorwegbeambte Anthony Sawoniuk veroordeeld tot twee keer levenslang wegens moorden op joden tijdens de Tweede Wereldoorlog in Wit-Rusland.

Steekwapens bij politie ingeleverd
AMSTERDAM, 2 APRIL. In de afgelopen maand zijn in Amsterdam 435 steekwapens ingeleverd, waaronder schilmesjes en schroevendraaiers. Ook werden 44 andere wapens verzameld, zoals wurgstokken, neppistolen en spuitbussen met pepperspray. Wie nu nog met een wapen op zak loopt, kan een boete van 500 gulden krijgen.

Overleg Ulster 12 dagen geschorst
LONDEN, 2 APRIL. Het Noord-Ierse overleg over ontwapening van terroristen en de vorming van een regering is gisteren voor twaalf dagen geschorst. De Britse minister voor Noord-Ierland had 2 april genoemd als uiterste termijn voor de vorming van een regering en de overdracht van bevoegdheden door het Britse parlement.

Lease-auto
DEN HAAG, 2 APRIL. De fiscale bijtelling voor het gebruik van lease-auto's wordt afhankelijk van het aantal kilometers dat privé wordt gereden. Over dit voorstel voert staatssecretaris Vermeend (Financiën) overleg met onder meer werkgeversorganisaties.

NRC Webpagina's
2 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)