U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

EU-leiders blij met snelle keus Prodi
BERLIJN, 25 MAART. De staats- en regeringsleiders van de Europese Unie hebben de Italiaanse oud-premier Romano Prodi gekozen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Het besluit viel gisteren verrassend snel, aan het begin van de EU-top in Berlijn.

Tunnel onder Mont Blanc gesloten na brand
ANNECY, 25 MAART. Als gevolg van een ongeluk met een Belgische vrachtwagen in de Mont-Blanctunnel tussen Frankrijk en Italië zal de tunnel verscheidene weken gesloten blijven om een veiligheidsonderzoek uit te voeren. Bij het ongeluk zijn ten minste vier mensen om het leven gekomen. Na het ongeluk, gisterenmorgen, brak een felle brand uit die pas vandaag tegen het middaguur door de Italiaanse brandweer bedwongen kon worden.

Pinochet kan terechtstaan in Spanje
LONDEN, 25 MAART. De Chileense ex-dictator Augusto Pinochet geniet als oud-staatshoofd geen bescherming tegen rechtsvervolging. Dat hebben de Law Lords, de hoogste beroepsinstantie van Groot-Brittannië, gisteren opnieuw besloten.

Inkomensongelijkheid sterk toegenomen
DEN HAAG, 25 MAART. De inkomensongelijkheid is de afgelopen twintig jaar sterk toegenomen. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) na vergelijking van lonen met uitkeringen tussen 1977 en 1997.

'Dagindeling kan anders'
dtmDEN HAAG, 25 MAART. Het kabinet stelt zestig miljoen gulden beschikbaar voor experimenten om ,,de balans tussen werk en privé-leven'' te verbeteren.

Van Miert wordt president Nijenrode
DEN HAAG, 25 MAART. De afgetreden Belgische Euro-commissaris K. van Miert (57) is voorgedragen om volgend jaar N. Peper-Kroes op te volgen als president van de Universiteit Nijenrode. De voordracht is afkomstig van de huidige president en behoeft de instemming van de Raad van Toezicht.

Nettowinst Fortis flink gestegen
UTRECHT, 25 MAART. Bank en verzekeraar Fortis heeft in tegenstelling tot de andere financiële concerns in Nederland nauwelijks averij opgelopen door de verschillende crises in de wereld. De nettowinst van Fortis steeg met 20 procent tot 1,58 miljard euro (3,5 miljard gulden).

NRC Webpagina's
25 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)