U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

W E B S I T E :
Ilse biedt tv-gids

Door een onzer redacteuren
Waar De Telegraaf vorig jaar niet in slaagde, lijkt Ilse nu wel te lukken: een bruikbaar alternatief bieden voor de tv- gidsen van de omroepen. Sinds gisteren kunnen bezoekers van de website van het Eindhovense mediabedrijf gegevens over televisieprogramma's via hun computer bekijken.

Op de website van de Nederlandse zoekmachine en 'portal-site' Ilse wordt de nieuwe digitale tv-gids aangeprezen als simpel en eenvoudig te bedienen. Het oogt inderdaad gebruikersvriendelijk. De bezoeker moet de dag en de tijd (voor of na 20.00 uur) aangeven waarover informatie hij verlangt. Onder het kopje 'genre' moet hij vervolgens kiezen uit categorieën als 'film', 'serie' of 'documentaire'. Na selectie van één van de zestien beschikbare zenders (Net5 ontbreekt) kan verder nog een favoriete acteur of actrice worden aangegeven. Het resultaat is een lijstje programma's dat aan de opgegeven criteria voldoet.

Helemaal vlekkeloos werkt het niet. De bezoeker wordt gevraagd minimaal drie en maximaal twaalf hokjes aan te kruisen, maar na het aanvinken van drie vakjes raakt het systeem in de war. Een woordvoerder van Ilse geeft toe dat dit inderdaad een fout is en belooft een snelle oplosssing.

In het persbericht (per email) waarmee de lancering bekend werd gemaakt, wordt het overzicht van het tv-aanbod van een hele week als het grote voordeel gepresenteerd. De vraag te zoeken naar programma's van aanstaande zaterdag negeert de zoekmachine echter. Meer dan het aanbod van vandaag, morgen en overmorgen blijkt niet beschikbaar.

(www.ilse.nl)

Ilse trekt TV Gids terug
Onder druk van Nederlandse partijen heeft de leverancier van de Ilse tv-gids besloten geen informatie meer te verstrekken over de Nederlandse tv-zenders. Ilse is nu in gesprek met een aantal andere partijen om andere mogelijkheden te onderzoeken om Nederlandse tv-gegevens op Internet aan te bieden.

NRC Webpagina's
24 MAART 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)