U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van den Broek hekelt rapport
BRUSSEL, 16 MAART. ,,Teleurstelling, grenzend aan verbazing en verontwaardiging.'' Zo omschrijft de Nederlandse Eurocommissaris Hans van den Broek de sfeer gisteravond bij de Europese Commissie. Hij heeft scherpe kritiek op de conclusie van het comité van wijzen dat er binnen de Commissie nauwelijks iemand te vinden is die politieke verantwoordelijkheid wil nemen. ,,Dat deed voor ons de deur dicht. Die conclusie is niet gerechtvaardigd op grond van de inhoud van het rapport'', zegt hij.

Albanezen achter vredesplan Kosovo
PARIJS, 16 MAART. De Albanezen zijn gisteren in Parijs formeel akkoord gegaan met het vredesplan voor Kosovo van de Contactgroep. Die instemming heeft de druk op de Serviërs onmiddellijk verhoogd. Maar zij willen vooralsnog van instemming niets weten. Enkele uren nadat gisteren de in Rambouillet onderbroken Kosovo-conferentie was hervat, kwam het verlossende woord van de Kosovaren. In een brief aan de co-voorzitters van de conferentie schreef delegatieleider Hashim Thaçi dat ,,deze delegatie en ik ja zeggen tegen dit akkoord''. Wanneer de Albanezen hun handtekening zetten, is nog onduidelijk: volgens sommige bronnen vandaag, volgens andere pas als de Serviërs tekenen en volgens weer andere op het moment waarop de internationale gemeenschap dat vraagt.

Al tien doden bij Flora
DEN HAAG, 16 MAART. Zeker tien mensen die in februari de West-Friese Flora in Bovenkarspel hebben bezocht zijn overleden. Van vijf van hen staat vast dat de veteranenziekte de doodsoorzaak is, aldus minister Borst (Volksgezondheid) gisteren op een persconferentie. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak van de vijf andere slachtoffers. Ruim veertig andere bezoekers zijn besmet met de legionella-bacterie. Zij zijn met de veteranenziekte in een ziekenhuis opgenomen.

Kabinet moet dit jaar twee miljard gulden bezuinigen
DEN HAAG, 16 MAART. Het kabinet moet dit jaar 2 miljard gulden bezuinigen door tegenvallers bij onder meer de opvang van asielzoekers. Doordat de economie verder afkoelt, moet volgend jaar 3,5 miljard gulden worden bezuinigd. Dit blijkt uit nog vertrouwelijke berekeningen van het Centraal Planbureau.

Weinig informatie beleggingsfonds
ROTTERDAM, 16 MAART. Beleggingsfondsen geven nauwelijks informatie over hun strategie, kostenstructuur en doelstelling. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters halen de meeste fondsen op deze terreinen een dikke onvoldoende.

'Registreer lastige personen'
AMSTERDAM, 16 MAART. De Amsterdamse wethouder Ter Horst wil ,,problematische personen'' die in de binnenstad voor extreme overlast zorgen, centraal registreren. Het betreft vooral drugsgebruikers en psychiatrische patiënten.

PKK: toeristen, mijd Turkije
ANKARA, 16 MAART. De (Turks-)Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft buitenlandse toeristen gisteren gewaarschuwd Turkije te mijden. De PKK voerde daarmee haar strijd voor vrijlating van haar gevangen leider, Abdullah Öcalan, op.

Advocate in Ulster vermoord
LONDEN, 16 MAART. Een verboden groep Noord-Ierse protestantse paramilitairen heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de autobom die gisteren een eind maakte aan het leven van een prominente advocate die katholieken verdedigde.

Doden bij botsing trein in Amerika
CHICAGO, 16 MAART. Bij een treinbotsing in de buurt van Chicago zijn vanochtend ten minste vijf doden en 112 gewonden gevallen. Een trein, met bestemming New Orleans en met 125 mensen aan boord, botste met een vrachtwagen, die op een overweg klem was geraakt.

Uitzendbranche
AMSTERDAM, 16 MAART. Na jaren van explosieve winst- en omzettoename krijgt de uitzendbranche dit jaar te maken met fors lagere groei. Dat zegt bestuursvoorzitter G. Smit van uitzend- en schoonmaakconcern Vedior.

NRC Webpagina's
16 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)