U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Omroep overweegt staking
De vakbonden CNV Media, de NVJ en FNV-Kiem overwegen vrijdag een werkonderbreking houden bij de publieke omroepen. Welke vorm de actie precies krijgt en of daarbij de televisie 'op zwart' gaat is nog niet bekend. Dit hangt af van overleg morgen tussen de bonden en de actiecomités van de omroepen.

Raad: zet plan computers op scholen door
De Onderwijsraad vindt dat het kabinet moet vasthouden aan de investeringen voor het computeronderwijs op school. Die zullen op termijn meer effect sorteren dan de klassenverkleining in de laagste groepen van de basisschool.

De reclamefilm van het jaar
Dorien Sterrenburg is, als marketing & research director bij het mediabureau Carat Nederland, zelf betrokken bij de inkoop en planning van reclamezendtijd - en dus ook bij de opeenhoping van reclamespots voor speelgoed in de maanden oktober, november en december.

'Verslaving GSM-gebruikers door straling'
GSM-gebruikers kunnen verslaafd raken aan de straling van hun mobiele telefoon. Zij kunnen zich 'high' voelen door endorfine, een morfineachtige stof, die door de straling extra wordt aangemaakt. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek naar de gevolgen van radiogolven op de gezondheid. De straling door microgolven dringt via het oor door in de hersenen. De GSM-fabrikanten ontkennen dat er gevaar is voor de gezondheid. Volgens een woordvoerder van British Telecom bestaat er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat mobiele telefoons op enige manier de gezondheid bedreigen. (Reuters, ANP)

Sijthoff versterkt bladensector
Sijthoff Pers, onderdeel van Arcade Wegener, heeft vijf Haagse huis-aan-huis-bladen overgenomen van de kleine branchegenoot De Reiger. De bladen zijn goed voor een wekelijkse oplage van in totaal 170.000 exemplaren. (ANP)

Cardio Control breidt uit in VS
Softwarebedrijf Cardio Control verwacht dit jaar zijn positie in de Verenigde Staten flink te kunnen versterken. Overnames in Amerika moeten de belofte van Cardio Control inlossen om jaarlijks de omzet met 40 procent en het bedrijfsresultaat met 20 procent op te voeren. Als eerste aanzet is Cardio, gespecialiseerd in meetsystemen voor hart- en longfuncties, in zee gegaan met drie Amerikaanse samenwerkingspartners. Vorig jaar heeft Cardio Control, dat sinds juni genoteerd staat aan de Amsterdamse babybeurs NMAX, de nettowinst ruim verdubbeld tot 2 miljoen gulden. De omzet steeg met 44 procent tot bijna 9,5 miljoen. (ANP)

Winst Wegener Arcade 10 procent hoger
Wegener Arcade (uitgever en muziekbedrijf) heeft conform eerder uitgesproken verwachtingen de nettowinst in 1998 met 20 procent opgevoerd tot 85,9 miljoen gulden. Per aandeel steeg de winst met 7,4 procent tot 2,46 gulden. Vooral door verkoop van een aantal activiteiten daalde de omzet fractioneel tot 1,559 miljard gulden. De directie verwacht dit jaar een verdere stijging van de winst en een ten minste gelijke winst per aandeel.


Genoeg gepraat over Engelstalige liedjes moeten de initiatiefnemers van het Streek Songfestival gedacht hebben. En daarom zingen de deelnemers komende zaterdag in hun eigen dialect, onder het motto 'De regio zing wèl zoals het gebekt is!' Een alternatief songfestival, dat te zien zal zijn op enkele regionale televisie-zenders. De uitzending is ook via internet te volgen, waar eveneens te lezen is hoe te stemmen.
(www.songfestival.net)

NRC Webpagina's
16 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)