U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Apotheker gelast korting op varkens af
DEN HAAG, 27 FEBR. Minister Apotheker (Landbouw) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Haagse rechter afgelopen dinsdag inzake de Wet Herstructurering Varkenshouderij (WHV). Om aan het uitgesproken vonnis tegemoet te komen draait hij in een nieuwe wet wel de eerste verplichte korting van tien procent van de varkensstapel terug. Dit staat in een brief die Apotheker gisteren aan de Tweede Kamer stuurde.

'Koerden vrijuit'
DEN HAAG, 27 FEBR. De Koerden die de residentie van de Griekse ambassadeur bezetten is in de ochtend van 16 februari door de politie vrijlating aangeboden van ,,alle aangehoudenen''. Dit in ruil voor de gegijzelde ambassadeursvrouw, haar zoon en de au pair. Dit valt af te leiden uit het 'chronologisch overzicht gang van zaken operationele driehoek voor Den Haag', een logboek van politie, justitie en Haags gemeentebestuur over de bezetting. Na uren verder onderhandelen, waarin steeds nieuwe eisen van de Koerden volgden, stelde de driehoek aan het eind van de middag alsnog vast ,,dat van een vrije aftocht geen sprake kan zijn'', omdat de wet ,,aan alle kanten is overtreden''.

Talbott geeft Milosevic waarschuwing
DEN HAAG, 27 FEBR. De Joegoslavische president Milosevic maakt een ernstige vergissing als hij denkt de winnaar te zijn van de conferentie over Kosovo in Rambouillet, die eerder deze week gedeeltelijk mislukte. Dit zegt Strobe Talbott, plaatsvervanger van Madeleine Albright als minister van Buitenlandse Zaken van de VS, in een vraaggesprek met deze krant. Talbott: ,,Het is niet te vroeg om te zeggen dat hij de verliezer zal zijn als hij zijn hand weer overspeelt.''

EU diep verdeeld over uitgaven
KÖNIGSWINTER, 27 FEBR. De meeste Europese regeringsleiders vinden dat de landbouwuitgaven de komende zes jaar moeten worden beperkt tot gemiddeld 40,5 miljard euro per jaar. Dat betekent dat zij hun ministers van Landbouw op de vingers tikken, die deze week na een marathonvergadering tot voorstellen kwamen die ver boven dat bedrag uitkwamen.

Irian Jaya wil los van Indonesië
JAKARTA, 27 FEBR. Een delegatie van honderd afgevaardigden uit dertien districten van Irian Jaya heeft gisteren van president Habibie geëist dat deze Indonesische provincie zo snel mogelijk onafhankelijkheid krijgt. Habibie vroeg om vergiffenis voor de fouten die Jakarta in het verleden heeft begaan in Irian Jaya.

Aanslag op ambassade Iran
DEN HAAG, 27 FEBR. De voorzijde van de Iraanse ambassade in Den Haag is gisteravond laat met brandbaar materiaal bekogeld. De actiegroep 'Revolutionaire communisten van Europa' verwijt Iran in een verklaring op 22 februari een 'bloedbad' te hebben aangericht in Koerdische gebieden in Iran.

Helft annuleert skivakanties
HOOFDDORP, 27 FEBR. Circa de helft van de wintersporters die dit weekeinde naar de probleemgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk zouden vertrekken, heeft de vakantie geannuleerd.

NRC Webpagina's
27 FEBRUARI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)